5
Mayıs
2024
Pazar
KAĞIZMAN - KARS
Belediye Sayfaları

20 metrelik çukur şoku!

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı bir köyde tarla ortasında oluşan derin çukurun incelenmesi için çalışma başlatıldı.

İlçeye bağlı Bulanık köyü yakınlarında yaklaşık 20 metre derinliğinde büyük bir çukur oluştu. Vatandaşların haber vermesi üzerine Kağızman İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler bölgeye gitti. Ekipler, Kağızman-Iğdır karayolunun 15'inci kilometresine yakın bir alanda oluşan çukurda incelemede bulundu.

Bulanık köyünde yaşayan Mihrali Dağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede yaklaşık 20 metre derinliğinde bir çukur oluşması üzerine durumu yetkililere haber verdiklerini söyledi.

Alanda tuz kuyularının bulunduğunu, daha öncede bu tür çukurlar oluştuğunu anlatan Dağ, ''Bölgeye meteor taşı düştü gibi söylentiler çıktı. 'Burada gök taşının ne işi var?' Çukur toprağın altında bulunan tuzun zamanla erimesi sonucu oluşmuştur. Köy yakınlarında 30'a yakın tuz kuyusu bulunuyor. Kuyunun çevresinde de tuz dereleri bulunuyor. İşte tuz buradan çıkıyor oradan eriyip sonra dere olup akıyor. Yaz aylarında dere bembeyaz bir görünüme giriyor'' dedi.

Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy da akşam saatlerinde gelen ihbar üzerine bölgeye bir ekip gönderdiklerini, incelemelerinin sürdüğünü kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2013 Çarşamba 17:25:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?