30
Mayıs
2024
Perşembe
KAĞIZMAN - KARS
Belediye Sayfaları

40 köye 20 bin kitap

Kars'ın Kağızman ilçesinde internet üzerinden yayın yapan Kağızman FM adlı yerel bir radyo 40 köye 20 bin kitap dağıttı. 

Geçtiğimiz aylarda kitap kampanyasını başlattıklarını belirten Kağızman FM sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Ali Çelik, "Yaklaşık bir ay önce başlattığımız kitap kampanyasını başarılı bir şekilde tamamladık. İzmir Buca İlköğretim Okulu öğrencileri, Bursa Kağızmanlılar Derneği Başkanı Fuat Hızarcı, İzmir'den Kağızmanlı işadamı Orhan Güven'in katkılarıyla 40 köy okulumuza 20 bin kitap ulaştırdık. Köylerde ve Kağızman Halk Eğitim Merkezi'nde yapmış olduğumuz kitap dağıtımı sona erdi" dedi. 

Ali Çelik, kitap kampanyasına en büyük desteği İzmir Buca İlköğretim Okulu öğrencilerinin yaptığını bildirdi. Çelik şöyle devam etti:
''Öğrenciler kitaplarının yanı sıra cep harçlıklarını da göndermişler. Göndermiş oldukları paralarla da kolilerce kalem ve defter aldık. Bu örnek davranış gerçekten bizleri çok gururlandırdı. Kağızman Paslı Köyü İlköğretim Okulu, İzmir Buca İlköğretim Okulu'nu örnek davranışından dolayı kardeş okul seçti. Kampanyaya destek veren herkesi sevgiyle selamlıyorum."

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 11:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?