30
Mayıs
2024
Perşembe
KAĞIZMAN - KARS
Belediye Sayfaları

Ailelerine katkı sağlıyorlar

Kağızman’ın köylerinden gelip ilçe merkezine yerleşen üç ailenin oğulları olan Mehmet İpek, Ramazan Tutkan ve Orhan Kızıl eğitimlerini sürdürürken aile ekonomisine de parasal katkı sağlamaktan geri durmuyorlar.

Orhan Kızıl 8. Sınıf Refik Cesur İlköğretim Okulunda okumaktadır. Mehmet İpek’te öyle. Ramazan Tutkan Atatürk İlköğretim okulunda öğrenimine devam ediyor.

Yaz tatili boyunca boyacılık yaparak ayakkabı başına 25 kuruş alarak akşama kadar çalışıyorlardı. Ancak okullar açılınca bu işlerini Cumartesi ve Pazar günleri yapmaya başladıklarını söylüyorlar.

Kağızman’da 10 ile 15 yaşları arasında birçok boyacı vardır. Bu çocuklar aynı zamanda büyüklerin ayakkabılarının boyanma işlevini de üstlenmiş oluyorlar. Böylece hem kendileri para kazanmış oluyor hem de ayakkabılar boyasızlıktan kurtuluyor. Temiz bir görünüm ve sağlamlık gösteriyorlar.

Sait Küçük / Siyasal Birikim
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 11:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erkan Kaya IP: 85.98.243.xxx Tarih : 29.09.2008 20:58:36

ne yazık ki memleket bu çocukların kıymetini bilmiyor..bu çocuklar her işe koşup canla başla mücadele edip ekmek parası kazanan işsizlikten yakınan büyüklerine örnek olacak çocuklar