20
Mayıs
2024
Pazertesi
KAĞIZMAN - KARS
Belediye Sayfaları

Kağızman'da çifte bayram

Kars'ın Kağızman ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kurtuluşun canlandırıldığı törende atılan sis bombaları protokole ve öğrencilere zor anlar yaşattı. 

İstiklal alanındaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunulmasıyla başladı. Törene Kağızman Kaymakamı Çetin Çelik, Piyade Yarbay Serdar Karabinalı, Kağızman Cumhuriyet Başsavcısı Osman Çabuk, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kurtuluşun canlandırıldığı törende atılan sis bombaları protokole ve öğrencilere zor anlar yaşattı. Canlandırmanın sona ermesinden ardından İstiklal alanında fakirlere dağıtılmak üzere kurbanlar kesildi. 

Kağızman Belediye Başkanı Osman Nihat Yüce, "Alirıza Ataman Kağızman'a gelerek Armutlu ve Todan köylerinde teşkilatlaşmaya başlamışlar. 1920'de şark cephesi komutanı Kazım Karabekir'in emrindeki kolordu harekete geçmiştir. 12. Tümen'in de Karakurt'tan Aras vadisine inerek Kağızman'a doğru harekete geçmesiyle birlikte bu hareketi haber alan milli şura ve milis kuvvetleri Ali Rıza Ataman'ın emriyle 1 Ekim 1920'de Kağızman merkez ve köylerinde toplanarak kahraman milislerle taarruza geçmişlerdir. Büyük ve onurlu mücadele verilmesi sonucu bu güzel ve şirin ilçemiz düşman işgalinden kurtulmuştur. Ne mutlu Türküm diyene" dedi. 

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini anlatan şiirlerin okunmasının ardından halk oyunları oynandı. Tören yapılan resmi geçidin ardından son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2008 Çarşamba 14:10:33
Güncelleme :1 Ekim 2008 Çarşamba 15:39:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan arpa IP: 78.171.228.xxx Tarih : 2.10.2008 16:11:16

İYİKİ ALİ RIZA ATAMAN VARMIŞ.YOKSA BİZİM BELEDİYE BAŞKANIMIZ NEREDE BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPACAKTI.ALLAH RAHMET ETSİN ALİ ATAMAN'A...N MUTLU KAĞIZMANLIYIM DİYENE.