19
Mayıs
2024
Pazar
KAĞIZMAN - KARS
Belediye Sayfaları

Kağızman'da Mehmetçik'ten köylere yardım eli

Kağızman Kaymakamlığı ve 7. Mekanize Tugay Komutanlığı'nca yapılan Köy Destek Uygulaması'nda, erkekler protokolle halay çekerken, köylü kadınlar sadece izlemekle yetindi.
Milli Egemenlik Haftası kutlamalarına denk gelen 'Ordu-Millet El Ele' programı kapsamında yapılan 'Köy Destek Uygulaması', renkli görüntülere sahne oldu. Kağızman'a bağlı Çayarası Köyü'nde yapılan uygulamaya, Kağızman Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, 7. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Turfan, çok sayıda davetli ve köylüler katıldı.
Birbirinden renkli gösteri ve oyunların sergilendiği törende, 20 çocuk sünnet ettirildi, 7 çiftin nikahı kıyıldı. 110 vatandaşın diş, 200 vatandaşın ise genel sağlık muayenesinin yapıldığı törende, hayvanlar veteriner hekim tarafından kontrol edildi. Ayrıca törende öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Uygulamanın sonunda ise yetkililer, köy halkı ile birlikte halay çekti. Erkek ve kız öğrenciler protokolle birlikte halay çekerken, yaşmaklı köy kadınları ise halaya girmeyerek oynayanları uzaktan izledi. Halaya katılmaktan çekindiklerini söyleyen bazı kadınlar, eşlerinin ve yakınlarının kendilerine kızmalarından korktuklarını ifade ederken, bazıları ise bugüne kadar bu tür organizasyonlara alışık olmadıklarını söyledi.
KARS -İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2004 Cumartesi 18:03:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?