29
Mayıs
2024
Çarşamba
KAĞIZMAN - KARS
Belediye Sayfaları

Kağızman'dan sevklerde azalma var

Kağızman Devlet Hastanesi'nde uzman sayısının artmasıyla Erzurum’a ve Kars’a yapılan sevklerde azalma olduğu belirtildi.

Kağızman Devlet Hastanesi Başhekimi Yılmaz Güler, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “37 hasta kabul kapasitesine sahip olan hastanemizde;genel cerrahi,dahiliye,kadın doğumu uzmanı, çocuk, ortopedi doktoru ve anestezi uzmanımız mevcut. Bu sayede artık Kars ve Erzurum’a sevklerimiz gün geçtikçe azalmaya başlıyor.”dedi.

Hastanede, 16 hasta kapasiteli hemodiyaliz ünitesi, tüm kan tahlilleri, röntgen ve ultrason tetkiklerinin mevcut olduğunu vurgulayan Başhekim Yılmaz Güler;“Hastanede bulunmayan görüntüleme tetkikleri için 10 günü geçmemek üzere Kars’taki hastanelerden randevu alıyoruz. Hastalarımızın hastaneye gidişlerini hastanemize ait araçlarla gönderiyoruz. Bunların dışında yüzde 90 yatak doluluk oranıyla hizmet veriyoruz. Özellikle kadın doğum ve ortopedi uzmanlarının hastanede göreve başlamasıyla, hasta sevkleri daha da azaldı."diye konuştu.

Başhekim Yılmaz Güler, genel cerrahi, ortopedi, ve kadın doğum branşlarına ait ameliyatların büyük kısmının hastanede yapıldığı dile getirerek;“Hemodiyaliz ünitesi, yaklaşık 6 ay önce faaliyete geçirildi ve 16 hasta kapasitesine sahip.Hemodiyaliz hastaları, hastane araçlarıyla evlerinden alınıp tekrar evlerine bırakılıyor.Önümüzdeki dönemde hastanemize kazandırılan ek bina faaliyete geçirilerek yatak kapasitesini 75'e yükseltmeyi planlıyoruz.”şeklinde konuştu.

Başhekim Güler, bilgisayar tomografi, ortopedi, genel cerrahi ve kadın doğum ameliyatlarında kullanılmak üzere artroskopi, laparoskopi cihazlarının ise alım aşamasında olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 18:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?