20
Mayıs
2024
Pazertesi
KAĞIZMAN - KARS
Belediye Sayfaları

Kaymakam fakirlere ev yaptırıyor

Kars’ın Kağızman Kaymakamı Çetin Çelik, merkeze bağlı Akçay köyünde evi olmayan iki fakir vatandaşa daha ev yaptırarak yüzlerini güldürdüklerini söyledi. 

Kağızman Kaymakamlığı kış ayının yaklaştığı bu günlerde fakir vatandaşlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. İlçeye bağlı köylerinde fakirlik taraması başlatan Kaymakamlık Akçay köyünde de harabe bir evde yaşamlarını sürdüren Necife Taş ve Menderes Birliker’e 1 oda, mutfak, banyo ve tuvaletten oluşan 3 gözlü beton arma ev yaptırdı. Yeni yapılan iki evin anahtarının sahiplerine teslim edilmesiyle birlikte Kaymakamlık tarafından 2008 yılı içinde 5 vatandaşa ev yaptırılmış oldu. 

Kaymakam Çetin Çelik, “Kağızman’da kış şartları ağır olduğu için vatandaşlar kışın çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürüyorlar. Özellikle köylerde yaşayan vatandaşlarımız zorluk ve sefalet içinde kışı geçirmemeleri için fakirlik taraması başlattık. Akçay köyünde evi olmayan ahır gibi bir yerde yaşayan evsiz iki fakir vatandaşımıza Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ev yaptırarak evlerin anahtarlarını kendilerine teslim ettik. Artık evi damlamayan sıcak bir yuvaları oldu. Bizimde içimiz böylece rahat olacak. Kağızman’da fakirlik taraması kapsamında oluşturduğumuz ekipler köylerdeki ve ilçedeki evleri teker teker gezerek fakir vatandaşlarımızı belirliyorlar. Bazı vatandaşlar utandıkları için Kaymakamlığa başvurmuyorlar. Bizde fakir vatandaşlarımızı yerinde tespit ediyoruz. Böylece yapacağımız yardımlarda yerine ulaşıyor” dedi.
1 yılda 5 ihtiyaç sahibi aileye ev yapılmasının ardından Kaymakamlığa verilen talep dosyaları sayısında da artış olduğu gözlendi. Kaymakamlığa talep dosyası bırakanlar, “Kağızman Kaymakamlığı bizlere kömürden para yardımına kadar her türlü yardımı veriyor. Erzak yardımları kapımıza kadar geliyor. Devletimiz bize sahip çıkıyor. Kağızman Kaymakamlığı’ndan çok memnunuz. Fakirlikten öyle oluyor ki evimize ekmek alamıyoruz. Ama, Kaymakamlık bizi hiçbir konuda yalnız bırakmıyor” dediler.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 19:14:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
samu45 IP: 78.172.14.xxx Tarih : 29.11.2008 19:08:29

sn kaymakamımızın bu davranışını takdir ediyorum.fakat ben dahil iş olmadığı için rızkını gurbette arayan yüzlerce hemşerim var bana göre ev yapacağına ev yapacak parayı kazanacak iş ortamı sağlasın. şu an eminimki kağızmanda ki kahvelerin hepsi doludur.özellikle gençliği kahve köşerinden kurtarsın sn kaymakamımız ve belediye başkanımız.