23
Mayıs
2024
Perşembe
KAĞIZMAN - KARS
Belediye Sayfaları

Pansiyonlu okulun temeli atıldı

Kağızman'da, Şehit Refik Cesur Pansiyonlu İlköğretim Okulu’nun temeli dün düzenlenen törenle atıldı.Taşımalı eğitimin kaldırılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, Şehit Refik Cesur Pansiyonlu İlköğretim Okulu’nun temeli Müftü İsmail Bayrak’ın okuduğu dualar ve kesilen kurbanla atıldı.

Törende ilk harç, Vali Nevzat Turhan ve Kağızman Kaymakamı Aylin Kırcı Duman tarafından atıldı. Törende konuşan Vali Turhan, Kars’taki eğitimin son yıllarda daha iyi yerlere geldiğini söyledi. Taşımalı eğitimin maliyetinin yüksek olduğunu belirten Kaymakam Duman ise, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim ve öğretimin aksadığını vurguladı.

Taşımalı eğitimin bir dönem içinde Kars genelinde 2.5 trilyon lira, Kağızman’da ise 750 milyar lira civarında maliyeti olduğunu ifade eden Duman, "İlk olarak uzak köylerimizdeki çocukları Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ve Pansiyonlu İlköğretim Okulları’na alacağız. Okula yakın olan yerlerdeki öğrencileri ise taşımaya devam edeceğiz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Gökhan Altun ise, il genelinde 4 bin 500 öğrencinin taşındığını söyledi. Pansiyonlu İlköğretim Okulları’na önem verdiklerini belirten Altun, "Memleketimizin, malum kış memleketi olmasından dolayı bu uygulamaya başvurduk. Kış şartları nedeniyle yollarımız kapanıyor ve öğrencilerimiz eğitim ve öğretimden yoksun kalıyor. Bizim ilimizde bu tür zorluklar ön plandadır. Bunları yenmek zorundayız" diye konuştu.

Törende daha sonra Kağızman Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu. Törene, Vali Turhan ve Kaymakam Duman’ın yanı sıra Kars Milli Eğitim Müdürü Vekili Gökhan Altun, Kağızman Belediye Başkanı Osman Nihat Yüce, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 14:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?