18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAĞIZMAN - KARS
Belediye Sayfaları

Yıldız ailesinden örnek davranış

İstanbul'da yaşayan Resul, Muhsin ve Nesim Yıldız kardeşler anne babalarının hatırasını yaşatmak için memleketleri Kağızman'da 16 derslikli, 500 öğrenci kapasiteli okul yaptıracak. Okulun temeli törenle atıldı.

Kars’ın Kağızman ilçesinde Yıldız ailesi, anne ve babalarının hayrına okul yaptırıyor. Resul, Muhsin ve Nesim Yıldız kardeşler anne babalarının hatırasına 16 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak. Temel atma törenine Kars Valisi Nevzat Turhan, Kars AK Parti milletvekilleri Zeki Karabayır, Selahattin Beyribey, Gaziantep milletvekili Ahmet Uzer, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, İl Emniyet Müdürü Ümit Batıbay, daire amirleri, kalabalık halk topluluğu katıldı.

HalimeArslan Yıldız İlköğretim Okulu 1500 metrekare alan üzerine yapılacak. Kağızman Kaymakamı Aylin Kırcı Duman yaptığı konuşmada; okulun yapımını üstlenen Yıldız ailesine teşekkür ederek, bu eğitim kurumunda çok büyük ‘’yıldızlar’’ yetişmesi temennisinde bulundu.

Yıldız ailesi adına Nesim Yıldız yaptığı konuşmada, en önemli hizmetin okul olduğunu düşünerek memleketleri olan Kağızman’a okul yaptırmaya karar verdiklerini söyledi.

Okulun 16 derslikli, 500 öğrenci kapasiteli inşa edileceğini söyleyen Nesim Yıldız, bu okul sayesinde Merkez Atatürk İlköğretim Okulu’nun 1300 olan öğrenci yükünün yarıyarıya hafifleyeceğini belirtti. Yıldız, ‘’Kağızman Günindi Köyünden çıkarak İstanbul’a yerleşen ailemizin adının bu okul ile memleketimizde yaşaması bize büyük heyecan verecektir.’’ dedi. Kars Valisi Nevzat Turhan ise birlik beraberlik mesajı vererek bu tür yapılan çalışmaların örnek davranış olduğunu belirtti.

İbrahim Yürük / Kağızman

Zaman Gazetesi
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2003 Salı 16:20:06
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 15:45:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?