18
Mayıs
2024
Cumartesi
SELİM - KARS
Belediye Sayfaları

Baharı müjdelediler

KARS'IN SEMBOLÜ KAZ YAVRULARI BAHARI MÜJDELEDİ

Kars'ın Selim ilçesinde ilkbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte dünya ile yeni tanışan kaz yavruları sevimliliği ile dikkat çekiyor.

Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünde kız çocuklarının yeşillikler üzerinde otlattıkları ve dünyaya gelen kaz yavruları hareketliliği ile doğayı canlandırdı. Yeşil alanlarda kanat çırparak sağa ve sola gezen bahar mevsiminin müjdecisi kaz yavruları çevreden geçenlerin ilgisini çekerken, köy meydanındaki harmanlıkta ayrı bir güzellik oluşturuyor. Kaz yavruların arasında en çok alaca olan kaz yavruları ilgi görüyor. Kaz yavrularını otlatan kızların bazıları yavruları ellerine alarak fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmiyor.

Ellerine kaz yavrularını alan Sedanur Bayrak, "Artık yaz tatili yaklaşıyor bundan sonra bu kaz yavrularına bakmakla yükümlüğüz. Bizler bunlara bakıp büyütüyoruz sonra bunlar kocaman kaz oluyor ve ailelerimiz bunları son güz aylarında satarak paraya çeviriyor. Tanesini 60 ve 70 lira karşılığında satıyor ve bizlerin en azından okul masraflarımız karşılıyorlar" diye şeklinde konuştu.

KARS'IN SEMBOLÜ KAZ YAVRULARI BAHARI MÜJDELEDİ
KARS'IN SEMBOLÜ KAZ YAVRULARI BAHARI MÜJDELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 19:10:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?