2
Haziran
2024
Pazar
SELİM - KARS
Belediye Sayfaları

Bayramı 2. gününü cirit oynayarak geçirdiler

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünde kurbanlarını kesen köylüler, bayramın ikinci gününü ata sporu cirit oynayarak geçirdi. 

Kurban Bayramı'nın ilk gününde Sarıkamış'tan satın aldıkları kurbanlık dananın ilçe merkezinde ellerinden kaçmasıyla zor anlar yaşayan köylüler, uzun uğraşlar sonucu danayı yakalamayı başardı. Dana köye götürülerek kurallara uygun biçimde kesildi. Köylülerin tek zorlandıkları dananın boynunu kıbleye çevirmek oldu. Bunun dışında diğer bütün işlemleri kurallara uygun biçimde yaptılar. Kanın akması için çukur kazdılar ve daha sonra da intizamlı şekilde kurbanlarını keserek sakatatlarını da biraraya topladılar. Köylüler, daha sonra kurban kesilen yeri temizledikten sonra evlerine dağıldı. 

Bayramın ilk gününde kurban kesimlerini tamamlayan köylüler, bayramın ikinci gününde atlara binip meydanlara çıktı. Çıplaklı Köyü Atlı Cirit Spor Kulüp Başkanı Edip Keskin'in organizesiyle Çıplaklı köyü ve Aşağı Sallıpınar köyleri arasında cirit müsabakası yapıldı. Ata sporu ciriti izlemeye gelen köylüler de büyük keyif yaşadı. Yazdan kalan günlerin yaşanmasını da fırsat bilen köylüler, oyunu heyecanla izledi. 

Çıplaklı Köyü Atlı Cirit Spor Kulüp Başkanı Edip Keskin, ata sporu ciritin Kars yöresinde yaz-kış demeden yaşatıldığını ve ciritten büyük keyif aldıklarını söyledi. Özellikle de bayram günlerinde ciritin ayrı bir yerinin olduğunu da ifade eden Keskin, havanın da güzel olmasıyla bu güzellikleri pekiştirdiklerini vurguladı.

Yayın Tarihi : 9 Aralık 2008 Salı 12:15:48
Güncelleme :9 Aralık 2008 Salı 12:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?