24
Mayıs
2024
Cuma
SELİM - KARS
Belediye Sayfaları

Genç kızın arılarla dansı

Selim'e bağlı Kamışlı Köyü'nde 18 yaşındaki genç bir kız, korkusuzca arıların içine girerek erkeklere taş çıkartıyor. Bir yandan çeyiz yapan bir yandan da dantel tutan elleriyle arı kovanlarını inceleyen genç kız, 3 yıldır bu işi yaptığını ve artık arılardan korkmadığını söyledi.

Kamışlı Köyü İlköğretim Okulu'ndan mezun olduktan sonra babası Şeref Aslan'ın şifa ürünlerinin satıldığı baharat dükkanında gününü geçirmesi nedeniyle 3 yıldır 150 kovanın bulunduğu arılara bakan Nurcan Aslan (18), yıllardır bir çok arı tarafından ısırılmasına rağmen pes etmeyerek hem arı korkusunu yendi, hem de arıların dilinden anlamaya başladı. Sabahın erken saatinde evlerinin bahçesinde bulunan arı kovanlarının yanına gelen Nurcan, önce arıları kontrol ediyor ve ardından da kovanlara gerekli olan malzemeleri ustalıkla tamir ederek hazır hale getiriyor.

Boş kaldıkça da dantel dokuyan ve çeyizini hazırlayan Nurcan, eldivensiz ve beresiz şekilde arıların içine kendini atıyor. Genç kız, ağaç üzerinde oğul veren binlerce arıyı ağaç dalını sallayarak kovana sokuyor. Zaman zaman bazı arıların iğnelemesine maruz kalsa da işine devam eden genç kız, adeta arıların içinde kayboluyor. Bir çok insanın yaklaşmaya bile cesaret edemediği oğul veren arılara bu kadar yaklaşmasını onlara alışmasına borçlu olduğunu söyleyen Nurcan Aslan, gün boyu işinde olan babasının akşam saatlerinde eve geldiğinde kendisine yardımcı olduğunu ve bu işi çok sevdiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2005 Çarşamba 13:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?