20
Mayıs
2024
Pazertesi
SELİM - KARS
Belediye Sayfaları

Kars'ta kursiyer mahkumlar sertifikalarını aldı...

 Kars'ın Selim İlçesi'nde 32 mahkumun bulunduğu K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'nde, arıcılık ve hayvancılık kursuna katılarak başarılı olan mahkumlara dün düzenlenen törenle belgeleri verildi. Törenin ardından düzenlenen eğlence programında mahkumlar gönüllerince eğlendi.
K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'nde düzenlenen 3 aylık arıcılık ve hayvancılık kursuna katılarak, başarılı olan 8 mahkuma dün düzenlenen törenle başarı belgesi verildi. Törene Selim Kaymakamı Aydın Erdoğan, Selim Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt, Cezaevlerini İzleme Kurulu Başkanı Fikret Özkan, Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Nadir Demirhan, savcılar ve hakimler katıldı. Törende mahkumlar adına konuşma yapan mahkum Atilla Cengiz, cezaevlerinin eğitim vermesinden memnun olduklarını dile getirerek, "Bizler için biraz bulanık görünse de, güneş her sabah doğudan yükseliyor. Bir gün; ama mutlaka bir gün, cıvıl cıvıl akan dünyaya dahil olacağız ve bugün zarar verdiğimiz sivil toplum yapılanmasına hizmette bulunacağız. Çalışıp üretmek istiyoruz. Elbette ki burada olmak, sevdiklerimizden uzakta bulunmak en çok bizleri yaralıyor. Ancak adaletin kestiği parmak acımaz. Suç işledik ve cezamızı da usulünce çekeceğiz. İşte bu konuda tüm azmimizle kararlıyız. Yine burası kötü ve acı bir yer olmasına rağmen, dünya tarihine baktığımızda bir dönemin bakanları, başbakanlarının zaman zaman içeri düştüklerini görüyoruz" dedi. Cezaevlerini İzleme Komisyonu Başkanı Fikret Özkan ise konuşmasında mahkumlara moral vererek, "Cezaevinde olmak, dünyanın ve hayatın sonu değil" dedi.
Törenin ardından mahkumlar, cezaevinde ilk kez düzenlenen moral ve eğlence programında doyasıya eğlendi. Almanya, Amerika, Japonya, Afrika ve Avustralya'da 32 yıl kaldıktan sonra Türkiye'ye geldiğinde cezaevine düşen 41 yaşındaki Ahmet Abat, "İf no deep is the gsove" isimli yabancı bir şarkı söyledi. Mahkumlar da şarkıya alkışlarla tempo tuttular.
Zaman zaman duygusal, zaman zaman da eğlenceli dakikaların yaşandığı cezaevinde, Selim Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt mahkumlarla birlikte halay çekerken, mahkumlar Bayazıt'ın başına peçete yağdırdı. Müzisyenlerden Ankara Misket havasını çalmasını isteyen Kaymakam Aydın Erdoğan ve Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt, saatlerce misket oynadılar.
iha-kars
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2004 Pazartesi 13:26:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?