18
Mayıs
2024
Cumartesi
SELİM - KARS
Belediye Sayfaları

Olan kazlara oldu!

KARS'TA CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE YAĞAN DOLU KAZLARI VURDU

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünde etkili olan ceviz büyüklüğündeki dolu kazları vurdu. Köylüler dolu nedeniyle halsizleşen kazları toparlayabilmek için yoğun çaba harcadı.

Çıplaklı köyünde bir anda etkili olan dolu günlük yaşamı adeta felç etti. Köylüler sağa-sola kaçışırken bir yandan da dolu altında mahsur kalan kazları kurtarmaya çalıştılar. Gövdelerine ve sırtlarına isabet eden ceviz büyüklüğündeki doluların şaşkına çevirdiği kazlardan bazıları halsizleşti. Normal yürüyüşlerinde de hantal oldukları bilinen kazlar dolunun da tesiriyle kafalarını yukarı doğru kaldırarak iyice kendilerinden geçtiler. Kazlardan bazıları ise sel sularının akmayarak göl yerine dönmesi sonucuyüzmeye başladılar.

Dolu, köyde yaşamı da olumsuz etkiledi. Evlerinin içerisine sel sularının dolmaması için demir kürekleri alan Tayyar Yılmaz kanallar açarak sel sularının yönünü değiştirmeye çalıştı. Yılmaz, "Aniden yağmurla beraber bir dolu yağdı. Evlerimizi su bastı. İşte yolları açıyoruz ki sel sularına yol verelim kurtaralım. Bahar mevsiminden bu yana yağmur yağıyor. Yağmurlardan bir türlü gözümüzü açamadık. Bütün ziraatımız sel sularının altında kaldı. Bakalım ne yapacağız. Bunun ekinlere zararı yok ama eğer ilerde olursa ürün elde edemeyiz" dedi.

KARS'TA CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE YAĞAN DOLU KAZLARI VURDU
KARS'TA CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE YAĞAN DOLU KAZLARI VURDU
KARS'TA CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE YAĞAN DOLU KAZLARI VURDU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 11:50:04
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 11:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?