19
Mayıs
2024
Pazar
SELİM - KARS
Belediye Sayfaları

Selim'de ramazan eğlenceleri bir başka olur

Selim İlçesi’ne bağlı Çıplaklı Köyü’nde, her iftar sonrası bir evde toplanan vatandaşların Ramazan geceleri renkli geçiyor. 7’den 70’e her yaştan köylünün biraraya geldiği eğlencelerde, halaylar çekilip türküler söyleniyor, gençler yaptıkları ünlülerin taklitleriyle hünerlerini sergiliyor.

Ramazanlar’da Çıplaklı Köyü’nde tam bir eğlence havası yaşanıyor. Atalarından kalan gelenek, görenekleri ayakta tutmak, yakınlaşmayı ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla iftar sonrası her akşam bir evde toplanan köylüler doyasıya eğleniyor. Zurnacı Sürmeli Yılmaz’ın çaldığı davulla başlayan eğlencede halaylar çekiliyor, gençler, Erdal İnönü, Süleyman Demirel, Erbakan gibi ünlü siyasilerin yanı sıra Michael Jackson ve Elves Presley gibi dünyaca ünlü sanatçıların taklitlerini yaparak hünerlerini sergiliyor. Sahura kadar devam eden eğlencede saz eşliğinde türküler de seslendiriliyor.

Öte yandan gecede 70 yaşındaki Cihan Karataş da ’Uzun Eşek’ oyununa katıldı. Oyunun kuralı gereği sırtına çıktığı gencin soruyu bilmesiyle yenilen Cihan dede, Ramazan’da her akşam farklı birinin evinde toplandıklarını ve sahura kadar eğlendiklerini söyledi. Köyün gençlerinden İsmail Polat (22) ise, eski gelenek ve görenekleri yaşatmak amacıyla bu tür eğlencelerin yapıldığını belirterek, "Ramazan ayının sonları yaklaşınca gençlerde hem üzüntü hem de sevinç belirdi. Üzüntümüzün tek nedeni Ramazan’dan sonra herkesin biraraya toplanma imkanı bulamaması, sevincimizin nedeni ise bayrama az bir süre kalması" dedi.

selim
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 12:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?