20
Mayıs
2024
Pazertesi
SELİM - KARS
Belediye Sayfaları

Selim'de resmi nikah şart oldu...

Kars'ın Selim İlçesi'nde resmi nikah işlemi yapılmadan, dini nikahlı evliliklere izin verilmiyor. Resmi nikah masrafları ise 150 milyon lirayı buluyor.
Dini nikahıyla yaşayan ve nüfus cüzdanı bulunmayan vatandaşlarla ilgili çalışmalar ilçe genelinde devam ediyor. İlçe Nüfus Müdürü Dursun Gündoğdu, ilçe ve köylerde resmi nikahı bulunmayan çiftleri tespit ederek, toplu nikah törenleriyle çiftlerin nikahlarının kıyıldığını ve masrafların belediye tarafından karşılandığını söyledi. Düğünlerin genellikle yaz aylarında yapıldığını ve yeni evlenecek çiftleri uyardıklarını ifade eden Gündoğdu, "Özellikle bu mevsimde, evlenen çiftlerin resmi nikah işlemlerini yaptırması konusunda daha dikkatli oluyoruz" dedi.
Evlenecek çiftlere çağrıda bulunan Gündoğdu, evlenmeden önce Nüfus Müdürlüğü'ne gelerek resmi nikah işlemlerini yaptırmalarını istedi. Nüfus cüzdanı bulunmayan çocukların da kayıtlarının yapılması gerektiğini belirten Gündoğdu, ailelere seslenerek "Çocuklarınızın geleceğiyle oynamayın" diye konuştu.
Yeni evlenen çiftlerin evlilik masrafları ise şöyle: 70 milyon lira doktor raporu, 20 milyon lira cüzdan doldurma parası, 30 milyon lira evlilik cüzdanı parası ve 20 milyon lira resim parası.
iha-kars
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2004 Salı 12:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?