20
Mayıs
2024
Pazertesi
SELİM - KARS
Belediye Sayfaları

Selim'in 'çoban anası'

Selim İlçesi’nde yaşayan 3 çocuk annesi Fatma Tosun, bir yandan çobanlık yapıyor bir yandan da yaban tezeği toplayarak kışlık yakacağını temin ediyor. Kadınlara seslenen Tosun, "İşe, eve ve çocuklarınıza zaman ayırın. İdarenizi elden bırakmayın ve hiç kimseye muhtaç olmayın" diyerek mesaj verdi.

Evli ve 3 çocuk annesi Fatma Tosun (44), 7 yaşında babasına ait büyükbaş hayvanları otlatarak çobanlığa adım attı. Evlendikten sonra da 3 çocuğunu eve bırakarak çobanlık yapan Fatma Tosun, iftara bir saat kala evine gidiyor, çocuklarına ve eşine iftarlık yemekler hazırlıyor. Tosun ayrıca, çobanlık yaptığı tarlalardaki yabani tezekleri topluyor ve çuvalı sırtına alarak evinin yolunu tutuyor. Bir yanda annelik, bir yanda çobanlık, bir yanda da yakacak derdi derken, tüm gününü bu uğraşlarla geçiriyor.

Kars’ın çoban anası Fatma Tosun, hemcinslerine önemli mesajlar verdi. Kadınların ev ihtiyaçları için çalışmaları gerektiğini söyleyen ’Çoban Ana’, eşlerine karşı her zaman iyi davranarak çocuklarına zaman ayırmalarını istedi. Tosun, "İdarelerini sağlasınlar ve hiç kimseye muhtaç olmasınlar" dedi. Çobanlık yapması nedeniyle birçok zorluklarla da karşılaştığını ifade eden Tosun, karşılaştığı sıkıntıları sabırla yendiğini de sözlerine ekledi.

selim
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2004 Cumartesi 12:56:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?