23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Bu da bisikletli cirit

Kars'ın Selim İlçesi'ne bağlı Çıplaklı Köyü ile Gürbüzler Köyü çocuklarının ata sporu atlı ciriti attan korktukları için bisiklet üzerinde oynaması ilginç görüntüler oluşturdu.

Atlı ciritin en yaygın olduğu ilçelerden birisi olan Selim'in hemen hemen bütün köylerinde ata sporu cirit, vatandaşlar tarafından gün geçtikçe yaygın hale getiriliyor. Büyüklerinin at üzerinde cirit oynamasını uzun yıllardır kenardan izleyen çocuklar, kendilerince bir çözüm bularak attan düşme korkusu nedeniyle bisikletleri tercih etmeye başladı. Gürbüzler Köyü'nde çocuklar tarafından başlatılan bisikletli ciritin, daha sonra da Çıplaklı Köyü'ne yayılması bu kez çocukların kendi aralarında bisikletli cirit müsabakası yapmasına neden oldu.

Önceki gün de Çıplaklı Köyü'nde bir araya gelen her iki köyün çocukları, harman alanında davul zurna eşliğinde modern hale getirdikleri bisiklet üzerinde cirit oynamaya başladı. Önce garipsenen, fakat daha sonra zevkle izlenen müsabaka haline gelen bisikletli cirit, küçük çocukların büyük düşünceleriyle birleşince ortaya renkli görüntüler çıktı.

Ata sporu atlı ciriti çok sevdiklerini ve sürekli olarak büyüklerini kenardan izlediklerini söyleyen çocuklar, hem at korkusunu yenebilmek, hem de ciriti her ne pahasına olursa olsun oynayabilmek için akıllarına ilk olarak bisikletlerinin geldiğini ve bu şekilde ciriti daha iyi benimsediklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 13:17:50
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 14:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gurkan abat IP: 212.108.145.xxx Tarih : 19.10.2005 20:20:40
sevgili kardeslerim sizler in cekdigini bende biliyorum ama ne yapalim isde adelet deil bu ama buna da sukur bazilari cocuklari elleri ayakrlari temiz gezerken sizler koyun inek yutmedesiniz allah sizlerin yardimcisi olsun