23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Kınaya kan karıştı!

Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Begüm Kartal, gittiği kına gecesinde nereden ve kim tarafından atıldığı belli olmayan kurşunun isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Genç kızın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre olay, dün gece eczacı Fezan ve Zeki Özyavuz çiftinin kızlarının Battalgazi İlçesi Adagören Köyü sınırlarındaki bahçelerinde yapılan kına gecesinde meydana geldi. Kına gecesine katılan Malatyaspor'un eski futbolcularından, işadamı Hasan Kartal'ın Galatasaray Üniversitesi öğrencisi olan 22 yaşındaki kızı Begüm Kartal, nereden ve kim tarafından atıldığı bilinmeyen bir kurşunla başından vurularak can verdi.

Olaydan sonra jandarma ekiplerince yapılan araştırmalarda, silahın kim tarafından ve niçin ateşlendiği saptanamazken, silahın kına gecesinin yapıldığı bahçenin dışından ateşlenmiş olabileceği ihtimali de değerlendiriliyor. Genç kızın başına isabet eden kurşunun yanı sıra bahçedeki evin duvarında da bir mermi çekirdeğinin bulunması, kınanın yapıldığı bahçeye dışarıdan ateş açılmış olma ihtimalini güçlendiriyor. Yetkililer, kına gecesine katılanların ifadelerinde, davetliler arasında silah kullanan olmadığını belirlediklerini, elde edilen 2 adet mermi çekirdeğinin balistik incelemeye gönderileceğini kaydetti. Yetkililer, kına gecesinin yapıldığı bahçenin içinde boş kovan bulunamadığını ve çevrede araştırmaların sürdüğünü belirtti.

Bir gün önce doğum gününü ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte kutladığı öğrenilen Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi son sınıf öğrencisi Begüm Kartal'ın cenazesi, bugün Şehir Mezarlığı Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazede anne Nazan Kartal ile baba Hasan Kartal gözyaşlarını tutamazken, bazı yakınları ise sinir krizleri geçirerek bayıldı.

Cenaze törenine Yeşilyurt Kaymakamı Serdar Cevheroğlu, Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi, MTSO Başkanı Mücahit Fındıklı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Malatya Belediye Başkan Vekili Atilla Kantarcı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Orhan Özbek, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, siyasi parti temsilcileri, Malatyaspor yöneticileri, amatör spor kulüpleri yöneticileriyle birlikte vatandaşlar katıldı.

Cenazeye Galatasaray Üniversitesi tarafından da çelenk gönderildiği görüldü. Cenazeye katılan Malatya Müftüsü Bekir Gerek, "Bunlardan ibret almalıyız. Bu olay her şeyden önce cehaletin sonucudur. Bu kardeşimizin ölümüne sebebiyet veren insan katildir. Başka türlü bunu tarif etmek mümkün değildir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 10:55:01
Güncelleme :9 Kasım 2005 Çarşamba 12:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?