22
Mayıs
2024
Çarşamba
DARENDE - MALATYA

Damızlık süt ineği dağıtımları yapıldı

Darende İlçesi'nde damızlık süt ineği dağıtımı yapıldı. Darende Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen gelir getirici projeler kapsamında alınan damızlık inekler, çiftçilere verildi.

Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nden getirilen inekleri alan çiftçiler, bedelin yüzde 10’unu peşin, kalan bölümünü de 3 eşit taksitle 3 yılda geri ödeyecekler.


Darende ilçesinde 16 ineğin teslimi için yapılan törende konuşan Kaymakam Vural Karagül, "Yöremiz insanının gelir düzeyini üst seviyelere çıkarmak için çalışıyoruz. Özellikle Tohma havzası içerisinde yer alan Irmaklı, Yeşiltaş, Akçatoprak, Güdül, Akova, köylerimizde yem bitkisi üretmek için ideal tarım arazileri mevcuttur. Biz kaymakamlık olarak bu köylerden bazılarının sulama suyu kanallarının yapımı için çalışıyoruz. Bu çalışmaların büyük bir bölümü bitirildi. Ayrıca Akçatoprak köyümüzde bulunan Tarımsal Kalkındırma kooperatifi yöre için büyük bir şanstır. Biz yine Kaymakamlık olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına almış olduğunuz süt toplama kamyonetini söz konusu kooperatifin kullanımına tahsis ettik. Şu an kooperatifçe günlük 1000 litre süt toplandığını kooperatif yetkililerinden duydum. Çalışmalarımızın netice vermeye başladığını sevinerek ifade etmek istiyorum" dedi.
Darende Kaymakamı Vural Karagül, "Darende'de gelir kaynaklarını artırıcı bir çalışma olarak kabul edilen süt inekçiliği çerçevesinde, bu güne kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca 121 baş Holştain cinsi inek getirtilerek Irmaklı, Yeşiltaş, Akçatoprak, Güdül, Akova, köyleri ile Balaban kasabasındaki üreticilere dağıtımı yapıldı"diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 13:03:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?