18
Mayıs
2024
Cumartesi
DARENDE - MALATYA

Darende yasta

Darendeli Osman Hulûsi Efendi’nin ve Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş’in annesi Hacı Naciye Hanım vefât etti.

Somuncu Baba’nın torunlarından tasavvuf ve din âlimi Osman Hulûsi Efendi’nin eşi Hacı Naciye Ateş, dün saat 00.45 sularında 86 yaşında dünyaya gözlerini yumdu.

Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı’nın Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş ve Vakıf İkinci Başkanı Ahmet Şemsettin Ateş’in annesi olan Naciye Hanım, bir süreden beri tedavi görmekteydi. Ateş’in cenazesi, cuma namazını müteakiben Darende Somuncu Baba Camii’nde Hamidettin Ateş Hocaefendi’nin kıldırdığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Osman Hulûsi Efendi’nin eşi, hizmetlerinden dolayı da binlerce gönül dostunun “Hacı Valide”si olan Naciye Ateş’in vefâtı sevenlerini yasa boğdu.

Eğitimin ve insanlığa hizmet etmenin kıymetini çok iyi bilen Naciye Ateş, Hulûsi Efendi’yle birlikte kendi çocuklarının ve çevrelerindeki insanların çocuklarının da yetişmelerine her zaman katkı sağlamıştı.

Bir arsayı eğitim amacıyla bağışlayan Ateş, bugün yüzlerce çocuğun öğrenim gördüğü okul binasının yapımına da vesile olmuştu.

İsmail Demir-Kenthaber/Darende
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 10:16:55
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 15:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
irfan çoruh IP: 85.102.140.xxx Tarih : 15.08.2006 14:16:06
Allah bu insanların yolundan izinden ayırmasın bizi onlarla haşreylesin