19
Mayıs
2024
Pazar
DARENDE - MALATYA

Darende'de 'Somuncu Baba Kültür Etkinlikleri'

Darende Belediyesi ile Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından düzenlenen ’Darende Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Kültür Etkinlikleri’nin 4.’sü bu yıl 26 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.
Darende Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre etkinliklerin ilk bölümü öğleden önce Belediye Güreş Sahası’nda yapılacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam edecek programın açılış konuşmalarından sonra Dursun Ali Erzincanlı şiirler okunacak. Daha sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akkuş’un yöneteceği Somuncu Baba ve Hulusi Efendi konulu paneli düzenlenecek. Panelde Prof. Dr. Ali Yılmaz "Osman Hulusi Efendinin Dilinden Öğütler", Doç.Dr. M.Emin Özafşar "Hazreti Peygamber (SAV) ve İrfani Gelenek" konulu tebliğler sunacaklar. Sema gösterisi ve şiltlerin verilmesinin ardından Türk Tasavvuf Musikisi konseri verilecek. Şiir yarışmasında dereceye girenlere ödül verilmesiyle programın ilk bölümü tamamlanacak.
Öğleden sonra Zaviye Mahallesi Ulu Cami karşısındaki Özel Lisesi’nde "Hayır Çarşısı (Kermes)" açılacak. Öğle yemeğinin ardından "Ezgi, Şiir Gecesi ve Sema Gösterisi" yapılacak. Akşam ise şiir yarışmasında dereceye giren ilk üç şiirin okunmasının ardından sema gösterisi yapılacak. Etkinlikler Nisan Kumru ve Dursun Ali Erzincanlı’nın şiir okumasının ardından Eşref Ziya ezgiler seslendirecek ve program sona erecek.
MALATYA - İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2004 Salı 00:10:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet gencer IP: 88.228.73.xxx Tarih : 5.04.2007 12:52:28
eşref ziya dursun ali erzinsanlı ve mustafa cihat gelmesi çok güzel olur geçen sene çok güzel olmuştu kapalı spor salonunda bu senede öyle güzel olması dileğiyle ALLHA EMANET OLUN mehmet gencer