22
Mayıs
2024
Çarşamba
DARENDE - MALATYA

Gelin canlar bir olalım

Merkezi Darende'de bulunan Somuncu Baba Dergisi Kahramanmaraş’ta gönül gecesi düzenleyecek.

Somuncu Baba Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Palakoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş’ta gerçekleştirecekleri gönül gecesi programı hakkında bilgi verdi. 12 yıldır kültür, edebiyat ve araştırma alanında kesintisiz yayın yaptıklarını ifade eden Palakoğlu, Kahramanmaraş, Kayseri, Malatya ve Ankara’da halk konserleri düzenleyeceklerini kaydetti. Palakoğlu, "Nitelikli edebiyat dergilerinin, dilin ve kültürün oluşmasında son derece etkin olduğu bilinen bir gerçektir. Dergiler, mevcut sanat edebiyat mozaiğini tamamlayan parçalar konumundadır" dedi.

Somuncu Baba Dergisi’nin 1994 yılında yayın hayatına başladığını hatırlatan Palakoğlu, "İlk etapta küçük çaplıydık ve Darende ağırlıklıydık. Ancak her geçen gün kendi çizgisini ve kapsamış olduğu sahayı genişlettik. 2005 yılı Haziran ayından sonra yayın periyodumuzu aylığa düşürüyoruz. Çok daha genel, bütün insanları kucaklayan bir kültür, edebiyat ve araştırma dergisi olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Palakoğlu, 12 Mayıs’ta Kahramanmaraş’ta Dursun Ali Erzincanlı, Mustafa Cihat, Eşref Ziya ve Alper gibi ezgi sanatçılarının katılacağı halk konseri düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 11:46:48
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 12:53:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?