19
Mayıs
2024
Pazar
KULUNCAK - MALATYA

Bilgisayarlar yenilendi

Malatya'nın Kuluncak ilçesinde birçok okulun bilgisayarının yenilendiği belirtilirken, hedefin, tüm okulları internet imkanına kavuşturmak olduğu bildirildi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğan, yaptığı açıklamada, "Tüm köy okullarımıza yeni bilgisayarlar dağıtıldı. Bazı köylerimize projeksiyon cihazı da verildi. Böylelikle ilçemizde en uzak köylerimizde bile öğrenim gören öğrenciler de bilgisayar ve internetten mahrum kalmayacak. Şu anda Kuluncak ilçesinde internet olmayan okul yok denecek kadar az. Son sistem bilgisayarlar ise tüm okullarımızda mevcut. Bu çalışma öğrencilerimizin eğitim ve öğretimde beceri ve ilgisini önemli ölçüde olumlu etkileyecektir" şeklinde konuştu. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan, hedeflerinin tüm okullara internet bağlantısının da sağlanarak İstanbul Şişli'de öğrenim gören bir öğrenci ile Malatya'nın Kuluncak ilçesinin en uzak köyü olan Hacıhasanlar mezrasında öğrenim gören bir öğrencinin eğitim eşitliğini sağlamak olduğunu belirtti. 

Ali Doğan, "Bu yıl Kuluncak ilçesinin tüm köy okulları ciddi bir onarımdan geçip ilkel şartlarda öğrenim gören öğrencilerin fiziki şartlarının düzenlenmesi sağlandı. 10 okulun lavaboları dışarıda ilkel bir halde iken modern bir düzenleme ile içeri alındı. Bu ayda bakanlığımızın ilgisi ile tüm okullarımıza projeksiyon ve LCD ekran son sistem bilgisayarlar dağıtıldı" dedi. 

Doğan, geçen yıl Kuluncak ilçesinde öğrenim gören anaokulu öğrenci sayısı 60 civarında iken bu yıl bu sayının 160'a yükseldiğine dikkat çekerek, şunları belirtti:
"Geçen dönem ilçemizde 3 ana sınıfı mevcut iken bu yıl sayı 9 rakamına ulaştı. Kuluncak ilçesinde ana okullaşma oranı yüzde 85 civarında. Bu da ilçemizin geleceği açısından çok önemli. İlk hedefimiz Kuluncak merkezde bulunan ve Kuluncak ilköğretimine bağlı olarak bu yıl öğretime açılan ana sınıfının bağımsız bir ana okulu olarak açılması ve bu sayının yüzde 100'ü bulmasıdır."

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 11:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?