19
Mayıs
2024
Pazar
KULUNCAK - MALATYA

Doludan zarar gören çiftçilere ödeme yapıldı

Malatya’da dolu nedeniyle ürünleri zarar gören ve Dolu Sigortası yaptıran çiftçilerin zararları ödendi.

Tarım Kredi Kooperatifler Malatya Bölge Birliği’nde düzenlenen törende kayısı bahçelerini doluya karşı sigortalatan ve meydana gelen yağışta zarar gören çiftçilere hasarları peşin olarak ödendi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Ahmet Poyraz, "Bugün ülkemizde fazlaca uygulaması olmayan ürün sigortalamanın güzel bir sonucunu beraberce yaşıyoruz. Bizim çiftçimiz öteden beri yenilikleri hep başkasının başlatmasını ve denemesini beklemiştir. Biz Tarım Kredi Kooperatifleri olarak kendi sigorta şirketimiz olan Güven Sigorta kanalıyla bu hususta faaliyete girip, bu yıl çok az sayıda da olsa çiftçimizin kayısısını Dolu Sigortası kapsamına aldık. Bu faaliyet sonucunda 3 milyar lira civarında prim elde etmemize karşılık, çiftçimize dolu hasarından dolayı 40 milyar lira civarında hasar bedeli ödemekteyiz" dedi.

Poyraz, "Batıda ürün üreticileri ürünlerini tabii afetlere karşı sigortalatmasına rağmen, bizim ülkemizde bu uygulamaya henüz yeni başlanmaktadır. Umuyoruz ki, hükümetimizin de üzerinde çalıştığı Tarım Sigortası Kanunu bir an önce çıkar ve tüm çiftçilerimiz ürünlerini tabii afetlere karşı sigortalattırır, böylece tabiat şartlarından dolayı uğradığı zarar karşısında çaresiz kalmazlar" ifadelerini kaydetti.

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Poyraz, konuşmasından sonra Malatya’nın Hekimhan ve Kuluncak İlçelerinde kayısı bahçelerini bu yıl Dolu Sigortası yaptıran Mustafa Bozkurt, Raziye Yılmaz, Kemal İkiz, Ali Bayram, Ergül Aslan, Veli Demircioğlu, Mustafa Kul ve Ömer Zengin’e hasar bedelleri karşılığında çeklerini verdi.

MALATYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2004 Pazartesi 16:14:40
Güncelleme :1 Mart 2006 Çarşamba 11:33:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?