6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA - MERKEZ - MALATYA

Ahmet Çakır

1964 yılında Malatya İli Darende İlçesi’nde doğdu. Başkan Çakır evli ve iki çocuk babası olup, orta derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.

İlkokul, ortaokul ve liseyi Darende’de tamamlayan Başkan Çakır, daha sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü Ön Lisans Programından mezun oldu.

1987 yılında ticaret hayatına market işletmeciliği ile başlayan, daha sonra şirketleşerek 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu fabrikada gıda sektöründe üretimi sürdüren Başkan Çakır, eğitim sektöründe de özel bir kolejin kuruluşunda Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev aldı. Bu faaliyetler sırasında iki yıl Malatya MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği ve daha sonra üç yıl MÜSİAD Malatya Şube Başkanlığı görevini yürütmüştür.

2001 yılında AK Parti’nin kuruluşunda Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Başkan Çakır, Malatya il teşkilatında üç yıl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2007 yılı Nisan ayında İl Başkanı İhsan Koca Bey’in milletvekili adayı olmasından sonra Sayın Başbakanımız tarafından İl Başkanı olarak görevlendirildi.

29 Mart 2009 yerel seçimleri için Malatya Belediye Başkan Adayı olarak görevlendirilen Başkan Çakır, Malatya halkının büyük teveccühü ile Malatya Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.
 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar