20
Mayıs
2024
Pazertesi
PÜTÜRGE - MALATYA

Malatya: Pötürge iç ve dış turizme açılıyor...

Açılış töreninde konuşan Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Pütürge yolunun yıllardır şikayet konusu olduğunu belirterek, "Hükümetimizin programında yer alan bölünmüş yol kapsamında Pütürge Karayolu da bulunuyor. Bu kapsamda başlanılan çalışmalar için bu yıl 500 milyar lira ayrıldı. İnşallah kısa sürede tamamlanır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Mevlüt Aslanoğlu da, Nemrut Dağı yolu üzerine yaptırılan tesisin yerli ve yabancı turistleri ağırlayacağını ifade ederek, "İstanbul'da işini gücünü bırakıp, doğduğu yere motel yaptıran Ahmet Kınay'ı kurtuluyorum ve bunun gibi doğduğu yeri unutmayıp yatırım yapan iş adamlarımızın artmasını arzu ediyoruz" dedi.

Aslanoğlu ayrıca, "Nemrut senindir, benimdir" kısır çekişmesi yerine, "Nasıl daha çok turisti çekip, ekmeğimizi daha nasıl çoğaltırız" diye mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti.
Tesisleri yaptıran Ahmet Kınay ise, tesisleri Malatya merkeze 72 kilometre, Nemrut Dağı'na 12 kilometre mesafesindeki Karapınar Şelalesi mevkiinde yaptırdıklarını ifade ederek, "Sayın Başbakanımız Tayyip Erdoğan'ın, 'Bu ülkede taş üstüne taş koyanın yanındayız, karşı çıkanın karşısındayız' sözünü göz önüne alarak girişimde bulunup bu tesisi yaptık" diye konuştu.
Konuşmalardan Karapınar Motel ve Alabalık Tesisleri hizmete açıldı.

iha-malatya
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2004 Pazartesi 12:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?