18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Tren yolcuları minibüsle gönderildi

Malatya'da yük trenine ait 30 vagonun yoldan çıkarak devrilmesi sonucu Malatya-Sivas demiryolu güzergahının tren taşımacılığına kapanması nedeniyle doğu güzergahından gelen tren yolcuları, minibüsle Sivas'a gönderildi.

Sivas'ın Divriği İlçesi'nden Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne demir cevheri taşıyan 53902 sayılı özel şirketin kullandığı yük treni, hareket halinde iken Hekimhan'ın Ulu Güney İstasyonu ile Yazıhan İlçesi'nin Sarsap İstasyonu arasındaki 57 kilometrelik mesafede 4 ayrı noktada 30 vagonu ile devrilmişti. Kazadan sonra Malatya-Sivas demiryolu güzergahı, yoldaki aşırı derecedeki bozulmadan dolayı tren taşımacılığına kapatıldı. Malatya-Sivas demiryolunun kapanmasından dolayı, Mavi Tren seferleri 1 hafta süre ile durdurulurken, Van Gölü Ekspres Treni yolcuları ise, doğu güzergahından gelenler, Malatya'dan Sivas'a, İstanbul güzergahından gelenler de Sivas'ın Çetinkaya İstasyonu'nda Malatya'ya yolcu sayısına göre, minibüs ve otobüslerle taşınma kararı alındı.

Bugün Malatya Garı'na gelen Van Gölü Ekspres Treni'ndeki 8 yolcu ve tren görevlileri, TCDD tarafından kiralanan bir minibüsle Sivas'a gönderildi.

Van Gölü Ekspres Treni'nden inen yolcular, trende bilet kontrol memurluğu yapan görevli tarafından biletleri kontrol edilerek, minibüse bindirildi. Bilet kontrol memurunun da bindiği minibüs yolcu ve diğer TCDD görevlilerini alarak Sivas'a doğru harekete geçti. Yolcular trenden inip, minibüse binmenin şaşkınlığını yaşarken, TCDD görevlilerinin minibüse biletsiz kişilerin binmemesi için sıkı bir önlem aldıkları gözlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 18:13:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?