18
Mayıs
2024
Cumartesi
BULANIK - MUŞ

40 öğrenciden 25'inin soyadı aynı

Bulanık İlçesi’ne bağlı Bingöldek Köyü İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilerin yarısından fazlasının soyadı aynı... Muş’ta sıkça rastlanılan, aynı soyadı taşıyan akrabaların oluşturdukları köylerden birisi olan Bingöldek’de, okuldaki öğrencilerin yarısından fazlasının soyadı Polat.

Toplam 40 öğrencinin eğitim gördüğü okuldaki öğrencilerin 25’inin soyadının Polat olması, okuldaki işlemlerde bazı karışıklıklara da yol açıyor.

Okulun öğretmenlerinden Eyüp Eroğlu, bütün öğrencilerin tek sınıfta olduğunu belirterek, “Öğrencilerin çoğunun soyadının aynı olması kayıtlarımızda yer yer sorunlar yaşamamıza neden oluyor. Bu durumu bildiğimiz için işlemlerimizi daha hassas yürütüyoruz” dedi.


Köy Muhtarı Nurettin Özdemir ise soyadı farklı olan çocukların da aslında diğerleriyle akraba olduklarını, ancak onların dedelerinin, soyadı kanunu çıktığında farklı bir soyadla kayıtlarını yaptırdıklarını öne sürdü.

Bu arada, Bingöldek İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilerin çoğunluğunun soyadının Polat olması nedeniyle, okul, köyde sık sık ”Polatlar’ın Okulu” şeklinde anılıyor.

aa
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 09:46:51
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 11:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUHAMMET ENES YILMAZ IP: 85.97.101.xxx Tarih : 27.04.2005 15:13:19
slm ben baya şeyler yazarım ama hiç böylesini görmedim şuraya bakarmısınız lütfen.....bir sınıfta aşiretten kaç kişi okulda aynı sınıfta birde aşiret çıktı başımıza artık özgürlük gerekkkkk... teşekkürler............