1
Haziran
2024
Cumartesi
BULANIK - MUŞ

40 öğrenciden 37'si çocuğu veya torunu

Muş'un Bulanık ilçesinin Şatırlar köyünde yaşayan 3 eşli ve 49 çocuk babası Ziya Yaşar, onarımı biten okuldaki öğrencilerin büyük çoğunluğunun kendi çocukları ve torunlarından oluştuğunu söyledi.

Şatırlar Barbaros Kıran İlköğretim Okulu, düzenlenen törenle eğitim öğretime açıldı. Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) aracılığı ile işadamı Tahir Kıran tarafından onarılarak modern bir hale getirilen Şatırlar Barbaros Kıran İlköğretim Okulu'nun açılış töreninde en büyük sevinç Seyidan Aşireti Reisi Ziya Yaşar tarafından yaşandı. Köydeki öğrencilerin tamamına yakın bir kısmını kendi çocukları ve torunlarının oluşturması sebebiyle okulun yenilenmesine sevinen Ziya Yaşar, okulun açılış törenine katılarak çocuklarının ve torunlarının mutluluğuna ortak oldu.

Hizmete açılan okulda bulunan 40 öğrenciden 37'sinin Ziya Yaşar'ın çocuk ve torunlarından oluştuğu belirtildi. 3 eşi ve 49 çocuğu olduğunu söyleyen Ziya Yaşar, köy okulunun onarılarak modern bir şekilde eğitim ve öğretime açılmasından ötürü mutluluk duyduğunu belirterek, "Köy okulunda okuyan çocukların çoğu benim çocuklarım ve torunlarımdır. Köy okulumuzun onarılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Çocuklarının fazla olması için inat uğruna 3 defa evlenen Ziya Yaşar'ın (61) ilk eşi Tevrat'tan 13, 2. eşi Saime'den 19 ve 3. eşi Dilber'den 17 çocuğu var. Eşleri ayrı ayrı evlerde oturan ve tarım ve hayvancılıkla uğraşan Yaşar, artık evlenmek istemediğini söyledi.

Şatırlar Barbaros Kıran İlköğretim Okulu öğretmeni Berat Aslan ise okul kayıtlarının devam ettiğini söyleyerek, "Aynı soyadını taşıyan öğrencilerin fazla olması bazen zor olduğu gibi kolaylıklar da getiriyor. Mesela çocukların soyismini okumaya gerek kalmıyor. Bazen karışıklıklar da olabiliyor" şeklinde konuştu.

Açılış törenine Bulanık Kaymakamı Mehmet Keklik, TOÇEV Başkanı Ebru Uygun, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Tarık Ubay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necim Eroğlu ile çok sayıda köylü katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2007 Pazartesi 13:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AYHAN GÜNEŞ IP: 88.246.2.xxx Tarih : 25.10.2007 01:25:55

yazık vallahi..bu kadarına da pes doğrusu...sonra yok efendim geçinemiyoruz çocuklara bakamıyoruz bahaneleri..ALLAH BÖYLE MÜBAREKLERİ ISLAH ETSİN İNŞLH...SLM VE DUA İLE