25
Mayıs
2024
Cumartesi
BULANIK - MUŞ

Devlet Hastanesi modernleşiyor

BULANIK DEVLET HASTANESİ GÜN GEÇTİKÇE YENİLENİYOR

Muş'un Bulanık Devlet Hastanesi her geçen gün yenilenerek daha modern bir hale geliyor. Hastane bünyesindeki hasta kabulü ve kan alma odası ise yeniden dizayn edilerek hizmete açıldı.

Açıklamalarda bulunan Başhekim Op. Dr. Alparslan Fedai Çalta, hastanelerinde sağlık hizmeti kalitesinin hızla arttığını söyledi. Op. Dr. Çalta, "Yaptığımız yatırımları ileriye dönük olarak yeni hastanemizle entegre olabilecek şekilde yapmaya çalıştık. Bunu yaparken Bulanık'ın acil ihtiyacı olan ve eksikliği hissedilen ünite ve birimlerinden başladık. Hastanemizde 18 uzman doktor, göz uzmanı ve ortopedi doktoru geçici görevle başka il ve ilçede çalışıyorlar. Bu günlerde cildiye doktorumuz da göreve başlayacak. Tıbbı atık deposu faaliyete geçti. Doğum ünitesinde yatak sayımızı artırdık. İki kadın doğum doktorumuz gece gündüz demeden hizmet veriyorlar. Acil bir hasta geldiğinde doktorlar gece bile olsa bakmaya geliyor ve gerekli tedaviyi yapıyorlar. Yeni bir biyokimya cihazı aldık. Aynı anda 200 kişinin tahlili yapıldı. 2009 hasta sayımız Muş Kadın Doğum Hastanesi ile aynı seviyedeydi" dedi.

Bulanık Devlet Hastanesi Müdürü Hüseyin Haydaroğulları ise, hastanenin son sistem cihazlarla donatılmaya başlandığını söyledi. Hüseyin Haydaroğulları, "Bulanık Devlet Hastanesi'nin kaliteli hizmet vermesi için teknolojik anlamda yenilikler yaptık. Bu yenilikler her alanda sürüyor. Hem cihaz hem de diğer alanlarda yenilikler yapıyoruz. Sürekli olarak hastanemizi yeni cihazlarla donatarak halkımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Bulanık Devlet Hastanesi olarak bölge hastanesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Tabi ki her şey dört dörtlük diyemeyiz, ama elimizden gelen bütün hizmetleri halkımızın hizmetine sunacağız. Bazen doktorlarımız acil hasta olduğu zaman ameliyathaneye girmek zorunda kalıyorlar. Muayene bekleyen vatandaşlarımız bu konuda sorun oluşturuyor. Bu da bizleri üzüyor. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Hastanemizde güvenlikçi alındığından beri hırsızlık olaylarının önüne geçildi. Vatandaşlarımızın hastanemizde yaşadıkları sıkıntılardan dolayı başhekim veya hastane müdürüne anında başvurmalarını istiyoruz. Bu konuda eğer suçlu personelimiz ise gerekli yasal işlemleri başlatırız. Biz burada halkımızın hizmeti için bulunuyoruz. Halkımızın da bize destek çıkmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

BULANIK DEVLET HASTANESİ GÜN GEÇTİKÇE YENİLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 19:35:02
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 19:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?