22
Mayıs
2024
Çarşamba
BULANIK - MUŞ

Hayvan pazarında kazalara davetiye

Bulanık ilçesinde Kurban Bayramı sebebiyle yoğun olan hayvan pazarı kazalara davetiye çıkarıyor.

Muş-Bulanık karayolu üzerinde bulunan hayvan pazarında yaşanan yoğunluk trafikte aksamalara sebebiyet verirken, kazalara da davetiye çıkarıyor. Karayolu kenarında bekletilen hayvanlar ve kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlardan oluşan yoğunluk kargaşalığa neden oluyor.

Hayvan pazarının özellikle sabah saatlerinde yoğun olduğunu söyleyen sürücüler, bu durumun ilçede hoş olmayan manzaraları da beraberinde getirdiğini belirtti. Muş-Bulanık karayolunu sürekli kullandığını söyleyen Sait Özbay isimli sürücü, hayvan pazarı sebebiyle yolun neredeyse tamamen trafiğe kapanacak duruma geldiğini dile getirdi.

Özbay yetkililerin soruna bir çözüm bulması gerektiğini belirterek, "Sabah saatlerinde araç sürücüleri Bulanık ilçesinin girişinde bulunan hayvan pazarı mevkiinden geçerken zor anlar yaşıyorlar. Çünkü yolun her iki tarafı satışa sunulan hayvanlar ile dolu. Zaman zaman yol üzerine taşan pazar yeri ilginç bir görüntü oluşturuyor. Kurban Bayramı sebebiyle hayvan pazarında aşırı bir yoğunluk yaşanıyor. Önlem alınmaması halinde burada bir kaza yaşanması an meselesidir. Hayvan pazarının yol güzergahından farklı bir yere taşınması gerekir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 10:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?