15
Mayıs
2024
Çarşamba
BULANIK - MUŞ

İlk çocuğunu minibüste doğurdu

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Örenkent köyünde yaşayan Gürsel ve Filiz Kılıç çiftinin ilk çocuğu köy minibüsünde dünyaya geldi. 

Köyde doğum sancıları tutan Filiz Kılıç (24), kayınpederi Ziver Kılıç tarafından Bulanık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen Filiz Kılıç, Muş-Bulanık karayolunun 10. kilometresinde köy minibüsünün içinde doğum yaptı. 

Minibüsün içerisinde köylü bir kadının ebeliğini yaptığı Filiz Kılıç, bir erkek çocuğu dünyaya getirirken, anne ve bebeği olay yerine gelen ambulansla Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı.

Gelininin doğum sancılarını artması üzerine kendi imkanlarıyla Bulanık Devlet Hastanesi'ne getirdiğini ifade eden Ziver Kılıç, "Gelinimi sancıları arttığı için Bulanık Devlet Hastanesi'ne getirdim. Burada gelinimi muayene eden doktorlar, Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk ettiler. Hastamı köy minibüsüyle Muş'a getirirken yolda doğum yaptı. Daha sonra 112 Hızır Acil Servisi arayıp ambulans istedik ve hastayı Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne yatırdık" şeklinde konuştu. 

Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne yatırılan anne Filiz Kılıç ile çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 12:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat güneş IP: 88.244.112.xxx Tarih : 4.10.2007 17:02:49

ben şuan bulanıkta degilim ama ordakilerin acısını paylaşıyorum şuan bodrumdayım ama sizlerin sayesinde herşeyden haberdarım tşk