26
Mayıs
2024
Pazar
BULANIK - MUŞ

Krize meydan okuyorlar

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi törenlerinde Muş'ta 26 fabrikanın açılışını yapmayı planladıklarını söyleyerek, "Bugün Türk özel sektörü krize meydan okuyor" dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, TEKEL Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü'ne ait olan ve fabrika kurulması için işadamlarına devredilen 5 tütün deposunda incelemelerde bulundu. Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, Muş'un gelişen sanayide hak ettiği payı alamadığını fakat kısa sürede ekonomik gelişmeyi yaşayacağını belirtti.

Çağlayan, "Bugün teşvik sisteminde bir miladın başlangıcı olan bir gündür. Bu teşvik sisteminden Muş hak ettiği payı fazlasıyla alacaktır. Dünyada küresel krizin yaşandığı, birçok sanayi ve finans şirketinin battığı, dünya ekonomilerinin ciddi bunalım ve buhran geçirdiği bir dönemde ülkemiz de etkilenmektedir. Eğer siz 132 milyar dolar ihracat yapıyorsanız, ihracatın yüzde 90'ı sanayi mamullerinden oluşuyorsa, ihracatın yüzde 60'ını Avrupa'ya yapıyorsanız ve dünyada bir kriz yaşanıyorsa tabii ki bu krizden etkileneceksinizdir. Türkiye'nin bu krizden en az etkilenen ülke olduğunu söyleyebiliriz. Bugün Türk özel sektörü krize meydan okuyor. Şu anda kriz ortamında açılışı bekleyen en az 30 fabrika var. Organize sanayi bölgelerine temel atmayı bekleyen girişimlerimiz var. Bugün de Türkiye'nin en fakir, sanayide en geri kalmış, ihracatla tanışmayan bir ilinde müteşebbislerimiz resmen krize meydan okuyor. Kriz ortamında Muş'ta TEKEL depoları fabrikaya dönüyor. Krizin fazlasıyla farklı gösterilmeye çalışıldığı bir dönemde, Muş'ta fabrika kurma çalışmaları yapılıyor. Özel sektöre fazlasıyla güveniyoruz. 26 Ağustos 1071, dünya için Türkiye için Muş için çok önemlidir. 26 Ağustos 2009 tarihinde Muş'ta 26 fabrika açılışı yapmayı planlıyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 15:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan Beyaztaş IP: 88.232.23.xxx Tarih : 22.03.2009 13:44:30

Acaba bu fabrika dediği şeyler ufak tefek küçük imalathanelermi üç ve dört kişinin çalıştığı yerlermi ? Bu fabrikaları zaten imkanlar dahilinde insanlar açıyor. İnşallah fabrika dediği gerçek fabrikalardır. Biraz zor ama güzel bir hayelll...