20
Mayıs
2024
Pazertesi
HASKÖY - MUŞ

Gece vakti köy yollarında

Muş'ta etkili olan kar yağışının ardından ulaşıma kapanan köy yollarının açılması için başlatılan çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.


Son günlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 300 köy yolunun yeniden açılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerinin karla mücadele çalışmalarını gece gündüz sürdürdüğü bildirildi.

Kar yağışının durması ile birlikte başlatılan yol açma çalışmaları sabaha kadar devam ediyor. Abdulbahar deresi mevkiinde bulunan köy yollarında gece çalışmalarını sürdüren ekipler, kapalı köy yollarını teker teker ulaşıma açıyor.


İl genelinde 300 köy yolunun kapandığını ve sürdürülen çalışmalar neticesinde bunlardan 170'inin ulaşıma açıldığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yetkilileri, kapalı olan 130 köy yolunu da kısa sürede ulaşıma açmak için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti. Yetkililer, tipi ve fırtına sebebiyle yol açma çalışmalarının geciktiğini dile getirerek, "Bir köy yolunu defalarca açmak zorunda kalıyoruz. Biz yolu açıyoruz ama arkamızdan tipi sebebiyle yol yineden kapanıyor" şeklinde konuştu.


Köy yollarının kısa süre içerisinde açıldığını söyleyen vatandaşlar ise, memnuniyetlerini dile getirerek, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerine teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 10:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YUSUF AKDEMİR IP: 78.187.45.xxx Tarih : 6.10.2008 09:50:14

HELAL OLSUN BU MİLLET SİZİN GİBİLERE MUHTAÇTIR