17
Mayıs
2024
Cuma
HASKÖY - MUŞ

Hasköy Kaymakamı'ndan hüzünlü veda

Bidri Aşireti’nin yoğunlukta yaşadığı 10 bin 500 nüfuslu Hasköy İlçesi’nde, aileler arasında arabuluculuk görevini yapan ve sürekli halkın arasına girerek vatandaşların gönlünde taht kuran Hasköy Kaymakamı Mehmet Aktaş, ilçeden ayrıldı.

Sürekli halkın arasında olmasıyla Bidri Aşireti mensupları tarafından oldukça sevilen Kaymakam Aktaş’ın Hasköy’den ayrılması, büyük bir üzüntüye neden oldu. Esnafları ve kahvehaneleri dolaşarak vatandaşlarla vedalaşan Mehmet Aktaş, Hasköy’ü ve Muş’u hiçbir zaman unutmayacağını belirterek, "Üç yıldır Hasköy İlçesi’nde kaymakamlık görevini yürütüyorum. Ancak tayinimin çıkmasıyla artık aranızdan ayrılıyorum. Burada görev yaptığım süre içerisinde personelimizle sizlere en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştık. Eğer yolunuz Düzce’ye düşerse orada da bir hemşerinizin, bir kardeşinizin olduğunu unutmayın. Sizlere her zaman kapım açıktır" dedi.


Bidri Aşireti’nin ileri gelenlerinden Hikmet Karayel de, önemli bir şahsiyeti kaybettiklerini belirterek, "Kaymakamımız gerçekten bir kaymakam değil, adeta içimizden birisi idi. Onun aramızdan ayrılması bizi gerçekten üzmüştür. Tam bir halk adamı olan Mehmet Aktaş’ı biz, Bidri Aşireti mensubu olarak kabul ediyoruz. Onu unutmamız mümkün değildir" şeklinde konuştu

iha-hasköy
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 12:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?