17
Mayıs
2024
Cuma
HASKÖY - MUŞ

Hasköy'de sel felaketi

Muş'un Hasköy İlçesi'nde aniden bastıran yağmur sebebiyle meydana gelen toprak kayması sonucu 400 büyük ve küçükbaş hayvan telef oldu. Sel nedeniyle ilçeden geçen deredeki suyun yükselmesi sonucu tarım arazileri zarar gördü, bazı evleri de su bastı.
Hasköy İlçesi'nin Yarkaya Köyü'nde önceki gün aniden bastıran yağmur, toprak kaymasına sebep oldu. Bu sırada tepede otlayan Yarkaya Köyü Muhtarı Hamdussena Onay'a ait 400 büyük ve küçükbaş hayvan, Hasköy Deresi'ndeki sulara kapıldı. Sel nedeniyle ilçeden geçen deredeki suyun yükselmesi sonucu tarım arazileri de zarar gördü, bazı evleri su bastı. Yarkaya-Hasköy ulaşımını sağlayan köprünün de tamamen yıkıldığı bildirildi.
Bütün mal varlığını kaybettiğini belirten Yarkaya Köyü Muhtarı Hamdussena Onay, "Hayvanları dağda otlatmaya çıkarmıştım. Aniden yağmaya başlayan yağmur ve çakan şimşek sebebiyle koyunlar bir araya toplanmıştı. Zaten dere kenarındaki tepede bulunan koyunların bulunduğu yerde toprak kayınca sürü tamamen dere sularına gömüldü. Hiçbir şey yapamadım" diye konuştu.
Hasköy Kaymakamı Mehmet Aktaş ise sel felaketiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Şiddetli ve kısa süreli bir yağış yaşandı. Bu sebeple ilçemizin içerisinden geçen dere suyu yükselerek, tarım arazilerine zarar verdi ve bazı evleri su bastı. Ayrca Yarkaya Köyü'nde bir vatandaşa ait koyun sürüsü dere sularında telef olmuş ve Yarkaya Köyü köprüsü yıkılmıştır. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
MUŞ - İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2004 Pazar 15:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?