1
Haziran
2024
Cumartesi
HASKÖY - MUŞ

Hasköy'de yılan paniği

Hasköy İlçesi’nde son yıllarda görülen büyük bir yılan, ilçe halkına korku dolu günler yaşatıyor. Bugüne kadar bir çok vatandaş tarafından görülen ve çok büyük olduğu söylenen yılan, Hasköy Belediyesi’nde kepçe operatörü olarak çalışan Fadıl Elçi isimli vatandaşı hastanelik ederken, Kutbettin Eğin isimli vatandaşın da korkudan kekeme olmasına sebep oldu.

Hasköy’de son bir kaç yıl içerisinde sık sık görülen büyük yılan ilçe halkının panik yaşamasına sebep oluyor. İlçe dışındaki bir tarladan geçerken yılan tarafından ayağı ısırılan Fadıl Elçi isimli belediye çalışanı, hayatı boyunca böyle büyük bir yılan görmediğini anlatarak, pantolonunun yılan tarafından koparılması sayesinde kurtulup kaçtığını söyledi.

Yılanın ısırması sonucu ayağının oldukça fazla kanadığını ve Muş Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığını belirten Elçi, artık yılana rastladığı bölgeye korkudan gidemediğini söyledi.
Geçen yıl içerisinde tarlada ot biçerken büyük bir yılana rastladığını iddia eden Fevzi Özdemir ise yılanı gördükten sonra traktörünü çalışır halde bırakarak kaçtığını anlattı.

Fevzi Özdemir, yılanın traktörün üzerine çıkarak bir saat boyunca traktörün üzerinde kaldığını söyleyerek, "Ben traktörden inip yakınlardaki tarlalarda çalışan arkadaşlarımı çağırdım. Yılan traktörden indikten sonra biz kovalamaya başladık. Ancak otların arasına girerek kayboldu. Aynı yılan geçen yıl futbol sahası yakınlarında göründü ve gören gençlerin hepsi kaçtılar" dedi.

Tarlada çalıştığı sırada yılanı görünce korkudan kekeme olduğunu söyleyen Kutbettin Eğin (30) da, bir yıldan beri doğru konuşamadığını anlattı. Hasköy Belediye Başkanı Zihni Sayan, olayı doğrulayarak ilçede yılanı gören bir çok vatandaşın olduğunu belirterek, ilçedeki halkın korktuğunu söyledi.

Sayan, "Belediyemizde operatör olarak çalışan personelimiz yılanın saldırısına uğramıştır. Bu arkadaşımız hastanede gerekli tedavisi yapıldıktan sonra tekrar göreve başladı. Halka arasında büyük bir yılanın söylentisi var ve bu sebepten vatandaşlar korkuyorlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2005 Perşembe 14:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abdurrahim KANSIRAY IP: 195.93.60.xxx Tarih : 26.06.2005 16:30:11
Basta yilan saldirisina ugrayan fadil ELCI ye cok gecmis olsun dileklerimi gonderiyorum ayrica KENT HABER in bu olayi butun dunyaya duyurmasi icin kent haberin calisan butun personellerine basarilar dilerim.Devlet tin bu konunada en kisa zamanda önlem alinmasi ve bi daha halkimizin öyle bir tur olayla karsilasmamasi Dilegiyle ben elmabulakliyim ama almanyadayim simdi