20
Mayıs
2024
Pazertesi
HASKÖY - MUŞ

Kalkınma için kent konseyi

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, kent için elzem olan kent konseyinin bugüne kadar kurulmamasının noksanlık olduğunu belirterek, oluşturulan konseyin ilk toplantının 29 Şubat 2008 günü yapılacağını söyledi.

Muş Kent Konseyi 30'a yakın kuruluşun katılımıyla kuruluyor. Yapılacak hizmetlerin kararlarının kurulacak kent konseyi tarafından alınacağı belirtilirken, amacın devlete müdahale değil yardımcı olmak olduğu belirtildi. Konu ile ilgili olarak makamında İHA muhabirine açıklama yapan Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muş'un kalkınması için kent konseyinin gerekli çalışmaları yapacağını söyledi. Kent konseyinin ilk gündem maddesinin Alparslan Üniversitesi'nin yer sorunu olduğunu vurgulayan Başkan Necmettin Dede, kent konseyinde kurallara uygun bir şekilde çalışmalar yapılacağını belirtti.


Muş'ta bundan sonra yapılacak her türlü hizmeti konseyden geçtikten sonra tatbikat edeceklerini belirten Başkan Necmettin Dede "Muş'ta yapılacak icraatlar artık konsey kontrolünde olacak. Gerek devletin, gerek siyasetin yaptığı hizmetlerde Muş'un kalkınması için konsey gerekli çalışmayı yapacak. Bu konuda kısmet olursa 29 Şubat'ta ilk konseyi toplayıp komisyonlar kuracağız. Bu konsey her ay toplanacak ve konular görüşülecek, istişareler yapılacak ve icraat yerinde görülecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 11:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?