18
Mayıs
2024
Cumartesi
HASKÖY - MUŞ

Kar motoru ile hasta kurtarma operasyonu

Muş’un Hasköy İlçesi’nin Dağdibi Köyü’nde kanamalı bir hamile kadın, yolların kapalı olması sebebiyle sivil savunma ekipleri tarafından kar motoru ile kurtarılarak hastaneye ulaştırıldı.

Hasköy’ün Dağdibi Köyü’nde yaşayan Nezahat Uluğ isimli hamile kadının hastaneye ulaştırılması için köylüler tarafından Hasköy Kaymakamlığı’na haber verilmesinin ardından hazırlıklarını yapan sivil savunma ekipleri, kısa süre içerisinde kar motoruyla köye ulaştılar. İlk doğumunu gerçekleştirecek olan Nezahat Uluğ (20), kar motorunun arkasına bağlanan kızakla bir saat içinde Hasköy’e getirildi. Hasköy İlçe merkezinden ambulansa bindirilerek Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Nezahat Uluğ, bir erkek çocuğu dünyaya getirdi.

Baba Aydın Uluğ, çok mutlu olduğunu belirterek, "Çocuğumun ismine Hasköy Kaymakamımızın ismini verdim. Çünkü kaymakam bey olmasaydı eşimi hastaneye yetiştiremezdik. Onun için çocuğumun ismini ’Murat’ verdim" dedi.

Hasköy Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ise, kendilerine bilgi verilmesinin hemen ardından ekiplerin, köydeki hastayı hastaneye ulaştırılması için alarma geçtiğini belirterek, "Kar sebebiyle Dağdibi Köyü’nün yolu henüz açılmadığı için köydeki hamile kadın, sivil savunma ekipleri tarafından kar aracı ile alınarak hastaneye ulaştırıldı. Hastanın sağlık durum şu anda oldukça iyi. Şu anda Köy Hizmetleri’nin yol açma çalışmaları devam etmektedir. Bütün köy yolları en kısa sürede ulaşıma açılacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 14:51:13
Güncelleme :2 Mayıs 2005 Pazartesi 12:23:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?