31
Mayıs
2024
Cuma
HASKÖY - MUŞ

Murat paten pisti oldu

Muş'ta etkili olan soğuklar sebebiyle tamamen buzla kaplanan Murat Nehri, gençlerin paten pisti haline geldi.

Murat Nehri üzerinde kayarak güzel görüntüler oluşturan gençler, bir televizyon kanalında yayınlanan 'Buzda Dans Yarışması'na katılan ünlü isimleri de nehirde paten yapmaya davet ettiler.


Muş'ta etkili olan soğuklar ilginç görüntüler oluşturuyor. Şiddetli soğuklar sebebiyle tamamen buzla kaplanan Murat Nehri, gençlerin paten pisti haline geldi. Muş'un Varto ilçesinden gelerek Murat Nehri üzerinde paten yapan gençler, bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, nehir üzerinde patenle kaymanın ayrı bir zevk olduğunu söylediler.


Murat Nehri'nde patenle kayarak ilginç görüntüler oluşturan gençler, modern bir paten pistine sahip olmak istediklerini söylediler. Gençler, Muş'ta da buz pateni sporuna ilgi duyulduğunu, bunu nehir üzerinde yapmanın ayrı bir zevk olduğunu belirttiler.

Buzda kaymayı çok sevdiğini söyleyen Numan Yüce isimli genç, "Kış mevsiminde Murat Nehri tamamen buzla kaplanıyor. Biz de bunu fırsat bilip buz üzerinde paten yapmaya çalışıyoruz. Murat Nehri'ndeki buz kalınlığı yarım metreyi aşmış durumda. Tamamen doğal ortamda buz pateni yapma imkanı bulmaktan dolayı mutluyuz. Ayrıca bizim kaydığımız alan bir nehir. Buz kaplı nehir üzerinde paten yaparak bir ilki gerçekleştirmiş olmaktan ötürü de mutluyuz. Nehir üzerinde kaymak tehlikeli, ama burada paten yapmak ayrı bir zevk" diye konuştu.


Rojda Aktı isimli genç kız da buzda paten yapmayı çok sevdiğini ve 'Buzda Dans' yarışmasından ötürü bu spora merak sardığını söyleyerek, "Murat Nehri üzerinde paten yaparak güzel vakit geçirdik. Buzda Dans yarışmasına katılan sporcuları ve özellikle Zeynep Tokuş'u buraya davet ediyoruz. Murat Nehri üzerinde kendileri ile birlikte paten yapmayı çok isteriz. Nehir üzerinde patenle kaymak çok farklı bir duygu" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 11:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?