16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Eğitimde önemli mesafeler katedildi

Malazgirt İlçe Kaymakamı Bilal Yavaş, son beş yıl içerisinde Malazgirt ilçesine eğitim alanında önemli yatırımlar yapıldığını, bu alandaki eksikliğinin yok denecek duruma geldiğini söyledi.

Makamında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Malazgirt Kaymakamı Bilal Yavaş, ilçenin eğitim durumuyla ilgili bilgiler verdi. Malazgirt ilçesindeki eğitim imkanlarının son beş yılda yapılan yatırımlarla bölgedeki bir çok ilçeden iyi konuma getirildiğini savunan Bilal Yavaş, okumak isteyen her çocuğa iyi bir imkan sunulduğunu kaydetti. Malazgirt ilçesinde okulu olmayan tek yerleşim biriminin bile bulunmadığını söyleyen Yavaş, "Eğitim alanında yapılan her hizmet geleceğe atılmış sağlam bir adımdır. Belki hemen etkisini göstermeyebilir, ama uzun vadede yapılan yatırımların ne kadar önem arz ettiği açıkça ortaya çıkacaktır. Eğitim kalkınmada ilk sırada gelmektedir. En sağlam hizmet eğitimdir" dedi.

Malazgirt'teki en güzel manzaranın eğitimde kat edilen yol olduğunu söyleyen Kaymakam Yavaş, "İlçemizdeki okullaşma oranı çok yüksek. Bunun meyvelerini şimdiden almaya başladık. Okul ziyaretlerindeki gözlemlerim çok iyi. Son beş yıl içerisinde ilçemizde en fazla yatırım eğitim alanında yapılmıştır. Şu an itibari ile ilçemizde eğitim alanında yapısal hizmete ihtiyaç görünmüyor. Bu alanda çok ciddi mesafe alınmış. Ancak okullarımızda bazen gerekli olan onarımları da İl Özel İdaresi tarafından karşılanıyor" şeklinde konuştu.

Eğitim alanında rakamsal bilgiler aktaran Yavaş, "İlçede yaklaşık olarak 16 bin öğrenci bulunmaktadır. Bu öğrencilerimizin 14 bini 94 ilköğretim okulunda ve bin 189 tanesi de 4 tane lisede eğitim öğretimlerini sürdürmektedir. Bu okullarımızın tamamında toplam olarak 680 öğretmenimiz görev yapmaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 12:53:09
Güncelleme :18 Aralık 2007 Salı 13:06:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gökhan DOĞAN IP: 88.244.200.xxx Tarih : 16.01.2008 19:35:27

SAYIN KAYMAKAMIM malazgirtli olupta üniversiteyi kazanan öğrencilere burs veriliyodu ben bu yıl kocaeli üniversitesini kazandım ve hala bu burs elimize geçmedi yardımlarınızı bekliyoruz şimdiden teşekkürler