31
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Mahsur kalan 4 kişiye ulaşılamıyor

Malazgirt ilçesinde kar yağışı yüzünden araçlarında mahsur kalan ve yürüyerek bir köye sığınan aynı aileden 4 kişiye ulaşmak için çalışmalar sürdürülüyor.

Bulanık ilçesinden Bitlis'in Ahlat ilçesine akraba ziyaretine gitmekte olan Behiye (40), Ziver (38), Mehmet (24) ve Rıdvan Kaya'nın (23) Malazgirt-Ahlat karayolunun 20. kilometresinde dün akşamdan bu yana aşırı tipiden ve kar yağışından dolayı araç içerisinde mahsur kaldıkları belirtildi.

Mahsur kalan aileden Rıdvan Kaya'nın, yaklaşık 10 kilometre yürüyerek telefonla jandarmaya haber verdiğini belirten Bulanık Kaymakamı Fatih Aksoy, mahsur kalan şahısları kurtarmak için karayolları ve jandarma ekiplerinin hazır bekletildiğini ancak fırtına ve tipi nedeniyle ekiplerin şu anda hareket edemediklerini söyledi. Kaymakam Aksoy, fırtına ve tipinin dinmesi ile birlikte ekiplerin olay yerine hareket edeceklerini söyledi.

Muş Valisi İbrahim Özçimen de, mahsur kalan ailenin Ahlat'ın Çukurtarla köyüne sığındıklarını ve şu an için korkulacak bir durumun söz konusu olmadığını, ekiplerin kurtarma çalışmalarına başladıklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 18:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erhan er IP: 81.215.251.xxx Tarih : 11.02.2008 14:06:33

alllah kolaylık versin zor şartlar