20
Mayıs
2024
Pazertesi
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

AKP'li vekiller Varto'da

AK Parti Muş Milletvekili Medeni Yılmaz, memleketleri için üniversite ve Alparslan 2 Barajı hayalleri olduğunu belirterek, bunları hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.


AK Parti Muş milletvekilleri Medeni Yılmaz ve Seracettin Karayağız, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Varto ilçesine geldi. AK Parti İlçe Başkanlığı seçimlerine katılan milletvekilleri daha sonra ilçede incelemelerde bulundu.

Milletvekilleri, esnaf ve emniyet müdürlüğü ziyaretlerinin ardından Sofular Çay Ocağı'nda vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinledi. AK Parti Muş Milletvekili Medeni Yılmaz, partilerinin iktidara geldiği günden itibaren yol, su, kanalizasyon gibi hizmetlere çok önem verdiğini söyledi.

Yılmaz, seçildikten sonra memleketi için özellikle iki konu üzerinde yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu: "İki önemli hayalimiz vardı, şükürler olsun bunları gerçekleştirdik. Bunlardan birincisi üniversite, ikincisi Alparslan 2 Barajı idi. Yaptığımız çalışmalar sonucunda Muş iline Alparslan Üniversitesi'ni kazandırdık. Üniversitemiz yakında faaliyete geçecek. İkinci hayalimiz ise Alparslan 2 Barajı'nın Muş ilinde yapılmasıydı. Milletvekili arkadaşım Seracettin Karayağız ile bu barajın sözleşmesini imzaladıktan sonra buraya geldik. Bu barajın yapımı artık kesinlik kazanmıştır."


Varto ilçesinde de çeşitli yatırımlar yaptıklarını belirten Medeni Yılmaz, imkanları dahilinde en iyi hizmeti vermek için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Varto ilçesindeki devlet hastanesine 2009 yılında ek bina ve yıkımına karar verilen lojmanların yeniden yapılması için çalışmaları olduğunu anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Bunları 2009 yılı yatırım programına almak için uğraşıyoruz. Varto Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na yemekhane ve 100 kişilik pansiyon yapmayı planladık. Ayrıca girişimlerimiz sonucu ilçede Anadolu Lisesi kurulacak. İlçemizdeki futbol sahasında çalışma başlatarak çim sahaya dönüştüreceğiz. Bunun dışında Varto ilçesinde su, yol gibi sorunlar kalmayacaktır."

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 15:56:47
Güncelleme :24 Ağustos 2008 Pazar 16:04:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?