16
Mayıs
2024
Perşembe
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

Aşırı yağışlar sele sebep oldu

Muş'ta aşırı yağışlar sebebiyle bir çok derenin taşması sonucu meydana gelen seller, yerleşim birimleri ile binlerce dönüm tarım arazisinde zarara yol açtı. Malazgirt, Bulanık ve Varto ilçelerinde yaşanan sel nedeniyle 3 köprü yıkıldı, 20 köy yolu ulaşıma kapandı, 80 evi su bastı. 

Alınan bilgiye göre, Muş'un Bulanık ilçesi Yoncalı beldesinde Körsu Deresi'nin taşması sonucu meydana gelen sel felaketi maddi zarara yol açtı. Yoncalı beldesinde 80 evi su bastı. Yoncalı Beldesi İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 230 öğrenci, geçici olarak ilçe merkezindeki okullara yerleştirildi. Sel sebebi ile evleri sular altında kalan vatandaşlar zor anlar yaşarken, bir çok vatandaş traktörlerle ulaşımlarını sağlamaya çalıştı. Yoncalı beldesinde incelemelerde bulunan Muş Valisi İbrahim Özçimen, vatandaşların sorunlarını dinledi. Vali Özçimen, Körsu dere yatağında ve Yoncalı Beldesi İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulunarak, "Can kaybı olmasın, geriye kalan tüm sorunlar çözülür. Can gitti mi geri gelmez ama meydana gelen hasarların hepsi eskisinden daha iyi bir şekilde yapılır" dedi. 


Malazgirt, Bulanık ve Varto ilçelerinde su taşkınlarının yaşandığını belirten Vali Özçimen, tüm aksaklıkların kısa sürede giderileceğini söyledi. Özçimen, "Malazgirt ilçesinde 3 köprü zarar gördü. Bulanık ilçe merkezinde bir ahır çöktü ve 6 hayvan telef oldu. Sel felaketinin en ciddi etkilediği Yoncalı beldesinde vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları giderilecek. En önemli sorun içme suyu sıkıntısı. Bu sorun Kızılay'dan alınacak olan su tankeri ile çözümlenecek. Karayolları ve Devlet Su İşleri Müdürlüğü
burada çalışmalarını yapacak ve tüm aksaklıklar en kısa sürede giderilecektir" diye konuştu. 


Yıkılan köprülerde de incelemelerde bulunan Vali İbrahim Özçimen, köprülerin en kısa sürede yapılacağını, küçük menfezler yapılarak geçici de olsa ulaşımın sağlanacağını belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2007 Çarşamba 01:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?