18
Mayıs
2024
Cumartesi
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

Binicisi ve atı yıldırım çarptı

Varto'ya bağlı Karaköy Köyü’nde yıldırım düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 1 at da telef oldu.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün meydana gelen olayda, hayvanlarını meradan getirmek için aynı ata binerek meraya giden amca çocukları Taner Çelik (19) ve Sedat Çelik’in (10) üzerlerine Karaköy Köyü yakınlarında yıldırım düştü. Yıldırımın etkisiyle atla birlikte yere düşen Taner Çelik olay yerinde hayatını kaybederken, at da telef oldu. Sedat Çelik’in elinden yaralandığı olayda, atın yavrusu 5 günlük tay yara almadan kurtuldu.

Amcasının oğlu Taner’in ve atın yerde yığılıp kaldığını gören Sedat Çelik, köye gelip olayı yakınlarına söyledi. Olay yerine giden köylüler, Taner’in cesedini ve 5 günlük tayı alarak köye getirdi. Olayı yaşayan Sedat Çelik, çok korktuğunu belirterek, "Hayvanları meradan getirmek için amcam oğlu Taner ile beraber yola çıktık. Ancak aniden bir şimşek çaktı ve birden ikimizde yere düştük. Taner yerde yuvarlandı. Daha sonra kendisine seslendim başını 2 kez kaldırıp bana baktı daha sonra kalkmadı. Koşarak eve geldim ve annemlere haber verdim" dedi.

Köy Muhtarı Abdulbaki Kılıçarslan, at yavrusunun üzüntüsünü ilginç hareketlerle gösterdiğini belirterek, "Olay yerine gittiğimizde Taner’in ve atın öldüğünü gördük. At yavrusunu da cenazeyle birlikte getirmek istedik; ancak getiremedik. Köylüler tarafından kucaklarına alınan 5 günlük tayı, ancak annesini kazdığımız çukura gömdükten sonra getirebildik. Yavru atın hareketleri bir tuhaf olmuştu. Saatlerce bir takım sesler çıkarıp, sürekli koşmaya başladı. Uzun zaman sonra teskin oldu" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 12:55:33
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 16:16:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?