22
Mayıs
2024
Çarşamba
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

Çıkan yangında 3 ev tamamen yandı

Muş'un Varto ilçesinde meydana gelen yangında 3 ev tamamen yandı.


Edinilen bilgiye göre yangın İlçeye bağlı Hürriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Özkan Karataş'a ait evin önündeki odunlukta oynayan çocukların ateş yakması sonucu yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyen yangın Hasan ve Salih Arslan'a ait evlere de sıçradı. İtfaiye ekipleri olay yerine gelene kadar yangın büyürken, uzun uğraşlar sonrasında yangın kontrol altına alındı. Yangında üç evin kullanılmaz hale geldiği bildirildi. Evi yanan Salih Arslan, evdeki bütün eşyalarının yandığını söyledi. Arslan, "Çocuklar odunlukta oynarken ateş yakmışlar. Kuru odunların tutuşması ile bir anda alevler çıktı. Benim, ağabeyimin ve komşumuzun evleri tamamen yandı" dedi.


Yangının olduğu bölgeye gelen Belediye Başkanı Demir Çelik, ihbarın geldiği saatlerde ekiplerin başka bölgede bir ot yangınında olduğunu söyledi. Başkan Çelik, "İtfaiye aracımız Onpınar köyünde meydana gelen ot yangınına gitmişti. Muş'tan itfaiye istedik. Bizim aracıda köyden geri çektik. İtfaiye araçları gelene kadar yangın bayağı büyüdü" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 19:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
metinkaya IP: 85.101.147.xxx Tarih : 7.09.2007 22:08:30

vah gariban vah. zaten garibin ve fakirin başına böyle şeyler geliyor.allah sabır versin.çok çok geçmiş olsun.fakir bir insandır vartolularca kendisine yardımcı olmamız gerekir bence.