20
Mayıs
2024
Pazertesi
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

Deprem korkusu lojman boşalttı

Varto İlçesi’nde devlet hastanesine ait 10 dairelik lojmanda oturan sağlık personeli deprem korkusu sebebiyle binayı terk etti.

1994 yılında Varto-Çaylar yolu üzerinde inşa edilen 5 katlı ve 10 daireden oluşan lojman, 20 gün önce personellerin deprem korkusu sebebiyle tamamen boşalınca kapısına kilit vuruldu.

Varto’nun deprem bölgesi olduğunu ve binalara 2 kattan fazla yapılmasına müsaade edilmediğini belirten Belediye Başkan Vekili Mehmet Demir, Varto Devlet Hastanesi ve lojmanlarının yapıldığı zeminin sağlam olmadığını söyledi. 1966 yılında Varto’da meydana gelen ve 2 bin 529 vatandaşın hayatını kaybettiği deprem sonrasında, inşa edilecek binaların zemin etüdünün yapılmasına önem verdiklerini anlatan Demir, "Deprem, belediye olarak üzerinde durduğumuz önemli bir konudur. Bu alanda daha önce belediye başkanlarımız tarafından incelemeler yapılmış. Devlet hastanesi ve lojmanların bulunduğu bölgede yapılan teknik çalışmalarda zeminin sağlam olmadığı belirlenmiş. Ayrıca deprem sebebiyle Varto’daki binalara 2 kattan fazla ruhsat verilmemektedir. Etütler sonucunda binanın ne kadar sağlam olduğu konusunda konuşmak istemiyorum. Ama zeminin çok sağlam olmadığını biliyoruz. Zemin sağlıklı olmadığı için, fazla katlı da olduğundan içinde yaşayanlar, aldıkları karar neticesinde lojmanı boşaltmışlardır. Bunun resmi olarak bir belgesi yok. İnsanlar kendi can güvenliği için ve sanırım daha önceki depremde Varto’nun büyük zararlar yaşadığını bildikleri için lojmanı boşaltmışlardır" şeklinde konuştu.

varto
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2004 Pazartesi 12:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?