22
Mayıs
2024
Çarşamba
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

Ek ders ücretlerine tepki

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Varto Şube Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklaması ile ek ders ücretlerinin kesilmesine tepki gösterildi.


Belediye İşhanı önünde toplanan dernek üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Varto Şube Başkanı Aydın Apak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme ile hafta içine denk gelen dini bayramlarda öğretmenlerin ek ders ücretinin kesilmesini kınadıklarını söyledi. Apak, "Yeni bir düzenleme ile hafta içine denk gelen dini bayramlarda öğretmenlerin ek ders ücretleri kesilecektir. Ulusal bayramlarda böyle bir uygulama yapılmazken, dini bayramlarda yapılan bu kesintiyi anlamak mümkün değildir. Bu haksız uygulama nedeniyle ilköğretim okullarında yüz binlerce öğretmenin 60 ile 90 YTL arasında kaybı olacaktır. Öğretmenlere karşı yapılan bu haksızlığın bir an evvel giderilmesini talep ediyor bu uygulamayı kınıyoruz" dedi.


Eğitim Sen Varto Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklamasına Varto Belediye Başkanı Demir Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Cemal Koçhan, Demokratik Toplum Partisi (DTP) İlçe Başkanı Mehdi Akbal, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Burhan Kaya ve öğretmenler katıldı. Basın açıklamasının ardından kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2007 Çarşamba 18:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?