22
Mayıs
2024
Çarşamba
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

Evi yanan vatandaşa devlet desteği

Varto ilçesinde çocukların odunlukta ateşle oynaması sonucu çıkan yangında evleri tamamen yanan Arslan ailesine Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) sahip çıktı, ilçe esnafı da destek verdi.

İlçenin Hürriyet Mahallesi'nde yaz aylarında yaşanan yangın sonrası hiçbir eşyasını kurtaramayıp dışarıda kalan baba Hasan Arslan ve ailesi için vatandaşlarından da desteği ile SYDV tarafından 150 metrekarelik yeni bir ev inşa edildi. İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, ailenin perişan durumunu görerek en azında dışarıda kalmamaları için öncelikle geçici konut kiraladığını anlatarak. "Bu evin kirasını da vakfımız karşıladı. Ama vatandaşın kira ile sorun yaşayacağı için vakfımız mütevelli heyetine yapılan başvurusu değerlendirilmeye alındı. Kendisine ev yapmayı uygun gördük. Bu arada vatandaşların katkıları da oldu. Vatandaşımıza yapacağımız ev için malzemeleri merkezde bulunan esnaflarımızdan aldık. Evini inşa ettik. Sağ olsunlar esnaflarımızda bizlere yardımcı olup kendileri de bu hayır işine destek oldular. Elimizden gelen yardımlarımızı esirgemeyeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Evi yanan ve hiçbir sosyal geliri olmayan Hasan Arslan ise, yaşanan yangın sonrası 8 nüfusuyla dışarıda kaldığını anlatarak "Sağolsun SYDV bana ve çocuklarıma sahip çıktı. Evimin kirasını ödedi. Evimin yanması neticesinde yaptığım müracaatı olumlu buldular bana ev yaptılar. Eksik kalan bazı kısımları konusunda da bana yardımcı olacaklarını tahmin ediyorum. Yardımda bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 13:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?